Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Драгомир Драгомиров Снимка: Йордан Симеонов
Драгомир Драгомиров Снимка: Йордан Симеонов

Строителният предприемач Драгомир Драгомиров, който на 18 май м.г. застреля двама инвеститори и се опита да убие трети в кв. "Витоша", помоли за снизхождение в съда.

Трагедията се разигра на 18 май 2017 г. в офиса на инвеститорската фирма. След скандал за неплатени суми за извършена дейност, Драгомиров извадил законно притежаваният пистолет "Берета" и застрелял с два куршума Стойка Мишева и Вячеслав Коев. Мишева била уцелена в гърдите и корема, а Коев в тила и гърдите.

Синът на Мишева - Станимир Михайлов е пострадал. Младият мъж е уцелен в тила и само благодарение на лекарите - оцелява.

"Моля за снизхождение", обърна се Драгомир към съдебния състав. "Аз съм строител 1989 г., построил съм десетки сгради, направил много ремонти, включително и на Съдебната палата. Те отказаха да ми платят не само за тази сграда, която тогава строях, но и за предишен строеж. Почерних живота на тези хора и на своето семейство", обърна се той към близките на убитите. 

Според адвокатите на близките на убитите спорът е бил за неплатени 1800 лв. 

Защитата на Драгомиров потвърди, че конфликтът е бил постоянен и сумата, която не е проучена по време на досъдебното производство, е била около 150 хил. лв..

Драгомирор се афектирал, защото през цялото време плащал заплати  на 100 работника, инвестирал и в материали. Строителният предприемач призна вината си и затова делото се гледа по съкратената процедура.

Прокуратурата поиска Драгомиров да получи 13 години и 4 месеца. Със съкратената процедура вариантът доживотен затвор отпада и от максималното наказание 20 години лишаване от свобода, се приспада 1/3.

Адвокатът Емануил Йорданов, който е защитник на роднините на Вчев.. Коев, настоя за 30 години наказание, като ако има намаление, да не бъде повече от година две.

Трендафил Трендафилов, който представлява Станимир Михайлов и Сашо Мишев, съпруг на Стойка Мишева, поиска максимално наказание. Адвокатът на Драгомиров предложи наказанието да е под минималното.

Присъдата ще бъде обявена в 14:00 ч..