Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калин Георгиев: При тази примитивна жестокост не става въпрос за подготовка и поръчка на убийството Калин Георгиев Кадър: Би Ти Ви

Тази примитивна, брутална жестокост и намерените до тук доказателства, говорят, че не става въпрос за подготовка, за поръчка. Така коментира по бТВ  убийството на Виктория в Русе Калин Георгиев, бивш главен секретар на МВР от 2009 до 2013 г.  Той поясни, че полицията ще продължи да разследва и проверява всички версии.

"Начинът на действие на службите, на разследващите, е един и същ, никой не прави разлика каква е жертвата на престъплението, целта е да се стигне до извършителя," заяви той и предложи телевизията да покани експертите в кавички, които да обяснят, защо са наговорили "всичките глупости".

Тежки престъпления и убийства стават в България, стават и по света. Този не е човек, начинът на мислене е различен от този на нормалните хора. Няма как да направиш превенция на убийство.

Георгиев заяви, че е подал оставка през 2013 г., защото е преценил, че нямало да може да направи нищо повече. "Подадох оставка при министър Петя Първанова. Прецених, че ще бъда принуден да правя неща, които не желая, предстояха освобождавания на кадри, на колеги. Поредната безумна реформа, поредният ступор, който нанесе тежки щети, системата се опитва да се оправи от 2013 г. Не давам оценки на колеги и на министри, знам, какво ми е било," заяви той.