Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Липсващ документ от Националната агенция по приходите (НАП) отложи решението на Съвета за електронни медии (СЕМ) за старт на телевизията на БСП. Това стана ясно на заседание на медийния регулатор, съобщава БНР.

Проверка показала, че юридическото лице "Българска свободна телевизия" има публични задължения, но не е ясно какъв е техният размер. Сега социалистите разполагат със седмица, за да представят удостоверение за размера на дължимото.

На 27 септември лично лидерът на БСП Корнелия Нинова внесе в СЕМ документи за регистрация на партийната медия. "Партията финансира, организира и открива тази телевизия, но имаме амбицията да не бъде партийна, а да бъде обществена, да бъде истинска, свободна телевизия, която да показва истината и фактите такива, каквито са", каза тогава Нинова.

На свой ред председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова предупреди, че ако се установят недостатъци в документите, те ще бъдат върнати на заявителите, като едноседмичен срок те ще получат възможност да отстранят недостатъците и отново да ги внесат в СЕМ.

По план БСП трябва да започне на 31 декември излъчването на 24-часова програма по сателит и кабел.