Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Момчетата мастурбирали заедно, Джон спал с омъжена жена пред съпруга, а Макка видял Бог благодарение на LSD

Почти половин век отмина, откакто сър Пол Маккартни обяви, че "Бийтълс" се разпадат. Оттогава се случиха много неща - Джон Ленън бе застрелян, Джордж Харисън изсвири десетки прекрасни песни на своята китара, Ринго Стар се престори два пъти на умрял - и двата пъти неуспешно, а Маккартни освен музикант се превърна и в уважаван художник.

Последният наскоро издаде 18-ия си солов албум и за пореден път доказа, че е най-добрият жив изпълнител, а за "Бийтълс" ще се говори още години наред.

Egypt Station, новата тава на Пол Маккартни, стигна първото място в САЩ за първи път от 36 години, и то само за една седмица. И макар, на 76 години, оказа се, че Макка има още какво да разкаже за лудите си години в състава на "Бийтълс".

От всички той е бил единственият, който нямал особено влечение към наркотичните вещества. Публиката го смятала за разумния и здравомислещ бийтъл. Дължал това на строгата бащина фигура зад гърба си, нещо, което най-добрият му приятел Джон Ленън нямал. Но това далеч не означавало, че сър Пол отказал да изпробва какво е да си под влиянието на LSD. Направил го, разбира се, последен от цялата група.

Съвсем наскоро приятел на 76-годишната легенда му предложил да вземе малко наркотици. Макка отказал, след като много дълго време бил увещава да го направи, а това довело до спомените от 60-те, когато младият Маккартни бил подложен на подобен тормоз, за да бъде привлечен

на страната на наркотиците

Джон Ленън и Джордж Харисън за първи път вземат LSD през април 1965 г., и то без да знаят. Тогава зъболекарят на Харисън пуска малко от веществото в кафето на музикантите. От този ден нататък и двамата не са същите.

Фактът, че LSD те променя завинаги, плашел младия Пол изключително много. Какво щяло да стане, ако някой му даде прекалено голямо количество от веществото? Какво щяло да стане, ако нещо ужасно се случи, докато е под неговото влияние? Ала когато взел наркотика, съжалил, че не го е направил.

Маккартни разказва как наркотикът го е приковал на дивана и веднага след това видял Бог в целия му блясък. Това събитие не преобръща живота му, но със сигурност Пол не е същият, след като действието на веществото отминава.

Много от най-добрите песни на групата всъщност са написани под влиянието на различни вещества. Но това не е единственото, което сър Пол разкрива за лудото минало на най-известната банда в света.

Когато били по-млади,

Джон Ленън и Макка често се събирали с група приятели

Веднъж един от тях започнал да мастурбира и всички в групата го последвали. Един по един започнали да викат имената на известни красиви жени. "Брижит Бардо!", изкрещял Маккартни и настроението на момчетата се приповдигнало. Джон Ленън обаче с типичното си чувство за хумор успял рязко да свали настроението, използвайки името на Уинстън Чърчил.

Според Маккартни това сближавало момчетата. Случило се няколко пъти, ала нито тогава, нито сега го приемали за голяма работа. "Беше просто забавно.

Не наранявахме никого

Дори Брижит Бардо", споделя в интервюто си Макка.

Това не била единствената интимна случка между членовете на Ливърпулската четворка. Маккартни за първи път проговаря и за отдавна носещата се легенда, че той, Джон и Ринго са присъствали на момента, в който Джордж Харисън е загубил девствеността си.

Случило се в Хамбург, Германия, а 17-годишният китарист се прибрал в тясната хотелска стая с момиче. Това се случвало често, тъй като „Бийтълс” непрестанно били преследвани от групита.

„Истина е - казва Пол и си спомня - Имахме само едно легло и два дивана и ако някой от нас доведеше жена, просто се покриваха с одеяло и никой не забелязваше. Да, може би малко повече движение.”

В случая с Джордж обаче момчетата не са се правили, че не забелязват. Те стояли в коридора, а когато всичко приключило, нахлули в стаята и започнали да ръкопляскат.

А веднъж по време на едно от турнетата им във вана станало толкова студено, че се налагало да спят един върху друг: „Мъчехме се, треперехме и някой от нас каза: „Добре, защо не...?” Така че направихме „Бийтълс сандвич”. И това ни стопли. Беше наистина добра идея.”

Но Макка отрича легендата, че обичащите наркотиците ливърпулци участвали в огромни оргии. Или поне той не знаел за тях, ала не може да гарантира за това, което разпуснатият Джон е правил в мистериозното си легло.

„Веднъж бяхме в един клуб и Ленън срещна някакви хора. По-късно отиде в къщата им, защото

жената харесвала Джон

и искала да прави секс с него. И го направиха. После той разбрал, че мъжът й е гледал през цялото време. Това наричахме ексцентрично в онези времена”, разказва Маккартни.

„Не си спомням да е имало оргии. Поне аз не съм бил в тях. Но пък имаше сексуални преживявания от космически тип. И, разбира се, много групита” , спомня си Пол.

Естествено в града на греха Лас Вегас момчетата отпуснали още малко и без това незатегнатите си юзди. Техният мениджър ги попитал: „Вие сте във Вегас, момчета, искате ли проститутки?” И Великолепната четворка веднага се запалила от идеята. Маккартни си поръчал две. „Имах ги и беше наистина прекрасно преживяване. Но да, това бе най-близкото до оргия, в което някога съм участвал.”

Разказвайки тези неща, Сър Пол твърди, че не търси внимание или нови скандали около "Бийтълс", а просто се забавлява. Признава, че сегашните времена му позволяват да разкаже повече неща, отколкото някога е можел, тъй като това щяло да навлече проблеми не само на него, но и на останалите момчета.

Тези „пикантни истории”, които разказва обаче, са само „върха на айсберга” от лудите години на „Бийтълс”, но това не означава, че ще сподели с феновете си още от приключенията на момчетата в скоро време: „Нека си признаем, ние бяхме просто деца от Ливърпул. И после бяхме децата от Ливърпул, които бяха на турне, ставаха известни и привличаха внимание към себе си. Имаме много истории, но не всички от тях са подходящи за консумация от публиката”, категорична е легендата.

Забавните и интересни истории не бяха единственото, което Пол Маккартни разкри. Той се върна назад в годините, в които „Бийтълс” вече са били към своя край: „Имам смесени чувства за това време. Сега

мога да го погледна рационално

Хората, с които съм говорил за това, казват, че такива са семействата. Това правят семействата. Братята се карат. Децата се карат с родителите си. И това направихме и ние – четирима братя се скараха. – спомня си Пол. – Беше много тъжно. Но когато се връщам назад, макар и да ме боли за тези луди времена, поне направихме невероятни албуми.”

Маккартни е едва на 28 години, когато най-великата банда на всички времена се разпада.

Запитан, какво би казал на младия си "аз" в този труден период, Макка е категоричен: „Ти си добро момче. Обичам те.”

Четете още:

"Бийтълс" искали да притежават остров Агия Триас, но той се продава чак сега за 20 млн. евро

Музиката по време на социализма: БКП спира концерт на “Бийтълс” през 1968 г.

Сър Пол Маккартни
Сър Пол Маккартни