Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хванах го с друга жена в леглото и той ми призна, че откакто сме заедно, през всичките тези шест години е бил и с двете ни едновременно. Изневерявал ми е постоянно."

Това споделила три дни преди жестокото убийство Венета Николова, която беше разстреляна в дома си в Самоков на 5 септември заедно с детето си и племенника си от мъжа, с когото живее - Иван Льомов.

Пред една от най-близките си приятелки - Ирена Аксентиева, Венета разказала още, че

слага точка на връзката си с Иван и не желае повече да имат нищо общо.

"Звучеше разстроена и ядосана - разказа пред "168 часа" Ирена. - Страдаше, защото той й казваше, че я обича."

Именно това била причината в продължение на три дни мъжът да не спира да търси Венета по телефона, за да я моли за прошка. Казвал й, че иска да бъдат заедно и ще се промени, но тя била непреклонна.

"Сподели ми, че той си е признал какво е правил и че тя не може да го забрави и си събира багажа за Самоков", спомня си още Ирена.

По думите ,й въпреки че Иван изневерявал, постоянно ревнувал Венета и й искал обяснение къде ходи, когато излиза.

"Ревнуваше я дори когато спеше у нас - спомня си още приятелката й. - Оплаквала се е дори и че я е удрял, когато не се прибере навреме вкъщи и закъснява след работа. Тормозеше я, но тя му прощаваше. Много пъти съм й казвала да се разделят. Тя обаче нямаше къде да живее в София."

По думите на жената стрелецът бил привързан много и към детето й - 12-годишния Ивайло. На 28 август, дни преди Иван да реши да ги убие, заедно дори ходили на море. Венета не е споделяла да са имали проблеми там. Въпреки че тя живеела в София при Иван, синът й бил в Самоков при баба си и дядо си. Там и учел. Жената често

се прибирала, за да го види, и помагала финансово на родителите си, за да го издържат.

"Беше умно и възпитано дете - казват познати на Венета. - Винаги поздравяваше любезно.

Беше привързан и към майка си. Всеки ден се чуваха, а когато тя си идваше в Самоков, то ходеше навсякъде с нея. Не я оставяше и за секунда сама. Последното, което чакаше с нетърпение, беше морето в края на август. Отидоха тримата заедно с Иван. Като се върнаха, малкият беше много доволен."

Това не е първото пътуване на Венета с Иван. Преди три години тя прекарва известно време във Франция, където заминават двамата, за да работят. Решават обаче да се приберат в България, защото заплащането не ги устройва.

"На Вени й липсваше много детето, все се чуваха по скайп и тя плачеше - споделят нейни приятелки. - Всички в Самоков я познават, познават и него. Той често идваше да я взима. В началото изглеждаха много щастливи, хората ги имаха за семейство, въпреки че нямаше сватба и годеж. Все пак шест години не са никак малко време. Сега вече страдаме за нея и осъзнаваме, че този човек не е бил добър, както самият той казваше за себе си."

Пред "168 часа" близки на Иван Льомов разказаха, че той не е имал предишен брак.

"Беше много влюбен във Венета, но често се караха и той казваше, че тя го използва", разказва Васко Дуков, приятел на мъжа.

По думите му преди трагедията стрелецът работел като шофьор на градски автобуси в столицата. Преди години бил и в системата на вътрешните работи като пожарникар. По тази причина най-вероятно е притежавал и законен пистолет "Макаров". С него той застрелял любимата си с четири куршума в тялото й. За съжаление свидетели на екзекуцията стават синът й Ивайло и 15-годишният й племенник Методи. Иван решава да убие и тях, въпреки че неведнъж повтарял колко обича детето на Венета.

Къде откриват Иван, след като той решава да се самоубие, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Вижте тройния убиец от Самоков Иван

Секунда преди да бъде убит племенникът на Венета Спасова пада на колене и започва да се моли на Бог за помощ