Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сестрите Александра и Златомира Арабаджиеви
Сестрите Александра и Златомира Арабаджиеви

Александра е състезател по езда, Владимир е пилот на болид, Златомира е летец, а Вълчо кара "Астън Мартин" и учи право в Лондон

Кои са децата на милионерската фамилия Арабаджиеви?

Вълчо и Маринела Арабаджиеви, за които прокуратурата проверява дали не са укривали данъци в размер на десетки милиони, са горди родители на две момичета и две момчета.

Двамата са им осигурили образование в едни от най-елитните университети в света. След завършването всяко от тях е поело управлението на дадена част от семейния бизнес. Най-често в медийното пространство циркулира името на по-малката дъщеря на милионерската фамилия - Александра. Във фейсбук тя е посочила като професия: "Член на борда на директорите в хотел "Маринела". Почти всяка втора снимка на жената е именно от там. Изглежда, че тя прекарва по-голямата част от времето си в хотела, където следи за това дали персоналът спазва задълженията си.

Освен това Александра се занимава и с благотворителните каузи на сдружение "Маринела". То бе основано през 2016 г. и само за няколко месеца след това в няколко инициативи помогна на нуждаещи се хора. Една от тях носеше името "Полет с коне"

в помощ на деца,

страдащи от аутизъм,

детска целебрална парализа и синдрома на Даун.

Самата Александра решава акцията да започне да се провежда в деня на детето - 1 юни. Така през летните месеци инициативата дава възможност на малчуганите да се подложат на хипотерапия. Тя представлява ефективна лечебна физкултура с помощта на езда на коне. Голяма гордост за Арабаджиева тогава бе, че основен партньор на инициaтивaтa е единственият терапевт в България, който има международен сертификат за практикуване на хипотерапия - Beceлинa Фeлдмaн.

Идеята й хрумва и благодарение на нейното хоби - конният спорт. Още от 12-годишна тя започва да ходи на езда, а в годините след това завършва и специален курс, който й дава възможност да се явява на различни състезания. Наследничката на Арабаджиеви е горда носителка на няколко титли, а нeведнъж е печелила и първо място в международни състезания.

Александра Арабаджиева
Александра Арабаджиева

Към днешна дата Александра все още продължава да поддържа перфектна форма чрез язденето. Всяка седмица по няколко пъти посещава конната база, където отделя по час-два за своето хоби. В интервюта Александра казва, че приема конете като свои деца и обожава да се грижи за тях.

Последното състезание, на което тя взе участие, се проведе на 25 март в конна база "Тракиец" в Житница. Това е и първият турнир по прескачане на препятствия за сезона. На него Александра спечели второ място, въпреки че година преди това на друг турнир в Пловдив за нейно нещастие получава една от най-тежките травми в спорта - счупване. Тогава това наруши сериозно нейния режим на тренировка, а възстановителният период й отне близо година. През 2018 г. Арабаджиева бе селектирана и за участие в

престижното

конно състезание

в Сен Тропе, Франция, организирано от Анастасия Онасис.

Различни са версиите за това колко пари е дал баща й Ветко за състезателните коне - нейна собственост. През 2015 година близки на жената разказаха, че тя е горда притежателка на няколко коня, които са чистокръвни и породисти, а цената им не е никак малка. През същата година с един от своите жребци Александра дори взе участие в ревю за специална мода за езда, организирано пред хотела на баща й.

Истински фурор предизвика и новината, че жената се е сдобила с един от най-скъпите жребци у нас, който струвал 150 хил. лв. Освен коне, вкъщи тя гледала и котка от породата савана, чиято цена може да стигне и до 30 хил. долара. Дали цифрите наистина са такива, Александра никога не потвърди.

В едно от последните си интервюта тя споделя, че в момента се е отдала на три неща - благотворителните каузи на фондацията, конния спорт и детето си. Това лято малката Анабел,

плод на

любовта й

със сина на собственика на едни от най-известните марки алкохол Миньо Стайков - Стайко Стайков, навърши 6 години. Двамата сключиха брак през 2011 г., но преди повече от една година се разведоха, а детето остана при майка си. Легенди се носеха тогава за пищното сватбено тържество на двойката. Модни специалисти определиха, че е възможно цената на булчинската рокля на Александра да е около 50 хил. лв.

Освен всякакъв тип храна от нечувани места по света, на празненството пяха световноизвестната етнопевица Ищар, "Джипси кингс", Галена, Преслава и Азис. Младоженците и техните близки тогава пожелаха да запазят от хорското любопитство празненството. Снимките от него бяха оскъдни, но въпреки това гости по-късно споделиха, че най-вероятно семействата са се охарчили със седемцифрена сума.

Преди сватбата Александра имаше сериозна 2-годишна връзка с вратаря на националния отбор по футбол Ники Михайлов.

Любовта между Стайков и Арабаджиева продължи до миналата година, когато наследниците на

двете милионерски

фамилии се разделиха

На снимки, които Александра качва в социалните мрежи, си личи, че всеки ден на малкото момиченце е истинска приказка. На 7 май миналата година за рождения ден на малката Анабел, който се организира в хотел "Маринела",

бяха поканени десетки гости. Като ВИП сред тях се открояваше дъщерята на фолкпевицата Мария - Марая, приятелка по майчина линия на малката Анабел. Тогава рожденичката се открояваше с кукленска рокля в бонбонено розово на световноизвестна марка дрехи. Всички малчугани се забавляваха в специално създаден за тях детски кът, в който можеха да играят различни игри сред десетките розови балони за партито.

Най-големият син на Арабаджиеви - Владимир
Най-големият син на Арабаджиеви - Владимир

Най-големият син на Ветко и Маринела - Владимир - също е спортна натура и е добре познат в тези среди. Преди осем години, когато навърши 30 години, той стана първият български състезател, записал името си като пилот на болид от Формула 1. Тогава мъжът не взе участие в самото състезание, но проведе тестове с екипа на Лотус преди последния решителен старт на пистата "Яс Марина" в Абу Даби. Владимир бе и първият българин, който кара автомобил от Ф1 като професионален пилот.

За първи път той се качва на картинг през 2004 г., малко след като взема книжка. Година по-късно вече е професионален съзтезател. За кратко време успява да покаже голям талант и през 2007 г. става шампион по картинг за Югоизточна Европа. През следващата година записва и първата си победа с едноместен болид на пистата "Валелунга" в Италия във "Формула Мастър". В ранните години на кариерата си голямата му мечта е участие в по-високия клас - Формулите. Успява да я осъществи и така до 2009 г. печели пет победи, два полпозишъна и 4 най-бързи обиколки.

Десетки са състезанията, в които Владимир взема участие. Последно в медиите се писа за неговия успех през 2016 г. в двете състезания във висшия клас KZ-2 от втория кръг от националния шампионат по картинг на писта "Хасково". Тогава Владимир Арабаджиев от екипа на "Дедракс Спорт" финишира първи и в двете.

Най-голямата

победа

за него обаче идва през 2011 г., когато моделката Ралица Тошкова ражда момче. Две години по-късно се появява и вторият му син.

Единственият скандал, в който Владимир е намесен, е в сблъсък през 2010 г. между негова компания и тази на Георги Славов-Главата в пловдивссото заведение"Бедрум".

Бой и стрелба съпътстват срещата на наследника на Арабаджиеви с наследника на взривения преди години бос на СИК Стоил Славов. След появата на двете си деца Владимир държи живота си извън светлините на прожекторите. С още едно внуче бяха зарадвани Маринела и Вълчо и от по-голямата си дъщеря Златомира. Тя стана майка през 2012 г. В интернет пространството за нея има най-малко информация. Знае се, че на 22-годишна възраст тя е изкарала пилотски курсове с идеята да управлява семейния минисамолет "Чесна". В момента жената също е част от фамилния бизнес.

Тя е дъщеря от първия брак на Ветко Арабаджиев и е може би детето, което най-сериозно се занимава с хотелиерския бизнес. Още преди години семейството беше възложило на Златомира да отговаря за делата им в Пловдив и девойката и днес демонстрита завиден професионализъм. Маринела и Ветко винаги са демонстрирали задружност на семейството.

Вълчо е най-малкият син на Арабаджиеви
Вълчо е най-малкият син на Арабаджиеви

Какво подариха Арабаджиеви на сина си преди три години по случай завършването му на един от най-престижните швейцарски колежи "Льо Розе" четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Правят пълна ревизия на имотите на Арабаджиеви

Ето пачките и лимузините, открити от прокуратурата в имоти на Арабаджиеви (СНИМКИ)

Oт месокомбината до хотелиер №1