Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Таско Ерменков от БСП (вляво) е постоянно в скандал с управляващите.
Таско Ерменков от БСП (вляво) е постоянно в скандал с управляващите.

Тогава видяха, че косите на висшите представители на евроинституциите масово са освежени

Някои депутати и министри, като Янко Янков и Феим Чаушев, заложили на женски тип боя, което им докара червеникави нюанси

Най-незабележим е ефектът, когато косъмът се матира за 5-10 минути и той сивее леко

Манията на политиците по боядисаните коси започна след 2007 г., когато влязохме в Европейския съюз. В България и сега все още надделява традиционното мнение, че не е мъжествено да оцветяват белите си коси.

Но пристигайки на мероприятия в Брюксел, наши депутати и министри виждаха, че никой не свързва боядисаната коса с гей общността. Напротив, много от представителите на евроинституциите подобряват имиджа си по този начин. Макар че все още не всички козметични марки поддържат серия с бои за мъже. По-ограничени са, но имат специфики.

Лека-полека някои български политици се престрашиха да прибягнат до боя за коса. Най-смел беше бившият доайен в Народното събрание Юнал Лютфи.

Юнал Лютфи (вдясно)  бе един от първите, които се осмелиха да освежат косата си.
Юнал Лютфи (вдясно) бе един от първите, които се осмелиха да освежат косата си.
Депутатът от ДПС, който 8 г. беше заместник-председател на Парламентарната асамблея на Европа,

се изруси, но

не до нюанса

на Доналд Тръмп.

Неговата промяна беше по-дискретна.

Далеч по-драстични отблясъци се забелязваха по главата на колегата му Янко Янков, който също не е народен представител в момента. Той се боядисваше почти в черно, което на силна светлина червенееше. Според фризьори това показва, че не е ползвал специална боя за мъже, която не позволява да се случи това.

Бившият депутат Янко Янков
Бившият депутат Янко Янков
Янков беше председател на комисията по отбрана.

Същият ефект се наблюдаваше и при оцветената коса на заместник-министъра на външните работи Феим Чаушев. Той бе принуден да подаде оставка, защото "168 часа" разкри, че се представя под две имена - едното като бизнесмен, собственик на имот на Черно море, а другото - като политик.

Модата на боите

се среща често

при представителите на ДПС. Друг представител - бившият депутат и настоящ член на Комисията за енергийно и водно регулиране Ремзи Осман, залага на плътния тъмен цвят. При него очевидно е ползвана мъжки тип боя, тъй като няма червеникави нюанси.

Според експерти най-незабележим е ефектът, ако се използва специален цвят, който според желанието на клиента прави косата по-тъмно, или по-светлосива. Тя се матира, а не се оцветява силно. Така изглежда почти естествена, но има по-свеж вид. Ефектът се постига, като клиентът

стои за много

кратко време с химичната смес

- между 5 и 10 минути. Такава боя използвал преди няколко години и небезизвестният депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Но в момента той вече не се поддава на дошлата от Европа мода.

Непрекъснато променлив обаче е цветът на косата на енергийния експерт от БСП Таско Ерменков, който постоянно влиза в скандали с управляващите. Не е сигурно дали това показва използване на различни бои, или се дължи на вида осветление.

Подобно се изменяше скалпът и на бившия реформаторски военен министър Николай

Ненчев, който явно залагаше на матиращи продукти,

така че да изглежда леко прошарен само покрай ушите.

В днешното Народно събрание модата поддържат някои представители на патриотите. Като например д-р Калин Поповски от Плевен и юриста Атанас Стоянов от Сандански. И двамата не са сред изявените парламентаристи.

Четете още:

Депутат с торта с пачки евро като митничар от 90-те

Бенчо Бенчев: Милионерът, който посрещна демокрацията със 100 хил. лв. в джоба

Ексминистърът на отбраната Николай Ненчев
Ексминистърът на отбраната Николай Ненчев