Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нашите политици посягат към  боята след влизането ни в ЕС Таско Ерменков от БСП (вляво) е постоянно в скандал с управляващите.

Тогава видяха, че косите на висшите представители на евроинституциите масово са освежени

Някои депутати и министри, като Янко Янков и Феим Чаушев, заложили на женски тип боя, което им докара червеникави нюанси

Най-незабележим е ефектът, когато косъмът се матира за 5-10 минути и той сивее леко

Манията на политиците по боядисаните коси започна след 2007 г., когато влязохме в Европейския съюз. В България и сега все още надделява традиционното мнение, че не е мъжествено да оцветяват белите си коси.

Но пристигайки на мероприятия в Брюксел, наши депутати и министри виждаха, че никой не свързва боядисаната коса с гей общността. Напротив, много от представителите на евроинституциите подобряват имиджа си по този начин. Макар че все още не всички козметични марки поддържат серия с бои за мъже. По-ограничени са, но имат специфики.

Лека-полека някои български политици се престрашиха да прибягнат до боя за коса. Най-смел беше бившият доайен в Народното събрание Юнал Лютфи. Депутатът от ДПС, който 8 г. беше заместник-председател на Парламентарната асамблея на Европа,

се изруси, но

не до нюанса

на Доналд Тръмп.

Неговата промяна беше по-дискретна.

Далеч по-драстични отблясъци се забелязваха по главата на колегата му Янко Янков, който също не е народен представител в момента. Той се боядисваше почти в черно, което на силна светлина червенееше. Според фризьори това показва, че не е ползвал специална боя за мъже, която не позволява да се случи това. Янков беше председател на комисията по отбрана.

Същият ефект се наблюдаваше и при оцветената коса на заместник-министъра на външните работи Феим Чаушев. Той бе принуден да подаде оставка, защото "168 часа" разкри, че се представя под две имена - едното като бизнесмен, собственик на имот на Черно море, а другото - като политик.

Модата на боите

се среща често

при представителите на ДПС. Друг представител - бившият депутат и настоящ член на Комисията за енергийно и водно регулиране Ремзи Осман, залага на плътния тъмен цвят. При него очевидно е ползвана мъжки тип боя, тъй като няма червеникави нюанси.

Според експерти най-незабележим е ефектът, ако се използва специален цвят, който според желанието на клиента прави косата по-тъмно, или по-светлосива. Тя се матира, а не се оцветява силно. Така изглежда почти естествена, но има по-свеж вид. Ефектът се постига, като клиентът

стои за много

кратко време с химичната смес

- между 5 и 10 минути. Такава боя използвал преди няколко години и небезизвестният депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Но в момента той вече не се поддава на дошлата от Европа мода.

Непрекъснато променлив обаче е цветът на косата на енергийния експерт от БСП Таско Ерменков, който постоянно влиза в скандали с управляващите. Не е сигурно дали това показва използване на различни бои, или се дължи на вида осветление.

Подобно се изменяше скалпът и на бившия реформаторски военен министър Николай

Ненчев, който явно залагаше на матиращи продукти,

така че да изглежда леко прошарен само покрай ушите.

В днешното Народно събрание модата поддържат някои представители на патриотите. Като например д-р Калин Поповски от Плевен и юриста Атанас Стоянов от Сандански. И двамата не са сред изявените парламентаристи.

Четете още:

Депутат с торта с пачки евро като митничар от 90-те

Бенчо Бенчев: Милионерът, който посрещна демокрацията със 100 хил. лв. в джоба

Коментара ()

Вашият коментар