Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: РОЙТЕРС
СНИМКА: РОЙТЕРС

Сърбинът Новак Джокович срази с 6:4, 6:4 седемкратния шампион Роджър Федерер на финала на турнира от серията "Мастърс" в Синсинати. Поставеният под №10 Джокович имаше 5 загубени финала в тази надпревара, но днес за първи път в кариерата си успя да грабне този чакан дълго трофей. Триумфът позволи на Джокович да запише историческо постижение.

31-годишният сърбин стана първият тенисист в историята, който може да се похвали, че е спечелил всичките 9 турнира от категорията "Мастърс". Така той постигна т.нар. "Златен Мастърс". Сърбинът вече има 31 "Мастърс" титли, а Федерер остава с 27. Рекордьор е испанецът Рафаел Надал с 33.

След този триумф Ноле, който неотдавна спечели и "Уимбълдън" (титла №13 за него от "Големия шлем"), се изкачва на шеста позиция в ранглистата на ATP с равни точки с хърватина Марин Чилич (4445). 37-годишният Федерер остави втори със 7080 точки, а водачът Надал е с 10040.

Това бе мач №46 между двамата тенис титани, като Джокович има вече 24 победи срещу носителя на рекордните 20 титли от "Големия шлем".