Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дъщерята гузна, че убил майка заради нея

Два дни рецидивистът се криел в къщата на приятели в с. Бараково

Кървавата драма от миналия петък, когато бандит уби майката на гаджето си и се гръмна, вече седмица продължава да е най-коментираната тема в Благоевград.

Тогава 40-годишният Радослав Стипцаров-Соколето уби с два куршума в гърба 58-годишната Снежана Достумска, а 10 часа по-късно се самоуби. Снежана е майка на доскорошната приятелка на Соколето - Силвия, с която се разделили през май, след около два месеца съжителство.

Централната улица в с. Бараково бе блокирана от тежковъоръжени полицаи.
Централната улица в с. Бараково бе блокирана от тежковъоръжени полицаи.

Жената, която стопанисва заведението за бързо хранене "Ивия", наричано "Мръсното кебапче", се прибирала след работа около полунощ в апартамента си. Стигнала до блок 17 в кв. "Струмско" с такси.

Точно пред входната врата на блока, която Снежана отключила,

от храстите изскочил Соколето и стрелял в гърба й

с гладкоцевна пушка. След това изчезнал. Сигналът за това, че на площадката на входната врата лежи жена в кръв, е подаден в 1,16 ч, съобщиха от полицията.

Разследващите веднага заподозрели кой може да е извършителят и се насочили към издирването на 40-годишния Радослав Стипцаров-Соколето. Отишли в къщата му в съседното с. Бело поле, откъдето извели майка му Ваня и брат му Ивайло за разпит в полицията. След това започнали проверка на всички негови приятели, където се предполага, че може да се укрие.

Убитата Снежаха Достумска (вляво) заедно с нейна приятелка.
Убитата Снежаха Достумска (вляво) заедно с нейна приятелка.

Криминалистите стигнали и до наследствената къща на братята Васил и Александър Манолови в с. Бараково. Районът бе отцепен, а тежковъоръжени спецполицаи обградиха къщата. Около 11,30 ч Соколето опитал да се измъкне, но видял, че няма спасение, и се гръмнал с двуцевка пушка. Мъртъв на земята го открили спецчастите, които щурмуваха сградата. Изведоха братята с белезници навън.

Първите им обяснения били, че Соколето, с когото са познати, дошъл при тях след полунощ.

Бил с перука и оръжие

Взел им е телефоните. Казал, че е гладен, и влязъл в едната стая. Все още не е ясно дали братята са били своеобразни заложници на убиеца, или пък са негови съучастници, като са го укривали. Говори се, че два дни преди убийството той е пребивавал в тяхната къща. Три дни преди да извърши престъплението, Стипцаров бил обявен за издирване заради побой над бившата си приятелка Силвия, съобщиха официално от полицията.

Благоевградчани не спират да се питат защо Соколето уби Снежана, която всички в града познават като изключително работлива и усмихната жена. Повече от 15 г. тя стопанисва "Мръсното кебапче", което е едно от най-предпочитаните заведения заради вкусната храна на прилична цена.

Всъщност конфликтът на Соколето със Силвия тръгнал, след като през май те се разделили, а тя го изгонила от апартамента си. Той не спирал да й звъни по телефона да я преследва.

Започвал с обяснения в любов, невъзможност да живее без нея, а след това думите му преминавали в заплахи. Преди десетина дни я примамил да се видят и тя отишла да го вземе от дома му в с. Бело поле със своята кола. По пътя той я пребил жестоко и изчезнал с колата й.

36-годишната жена прекара няколко дни в болница

с наранявания, изписана бе със специална яка на врата заради увреждане на шията. Тогава Силвия подала жалба в полицията и прокуратурата. Тормозът от страна на Соколето се засилил, след като разбрал, че тя няма да си оттегли показанията и го застрашава сериозна присъда.

"Лежал е в затвора преди години и има панически страх да не попадне отново зад решетките. Срещу него течеше дело в районния съд за зверско изнасилване на една от предишните си приятелки - Г. К., и очакваше да бъде осъден. Жалбата на Силвия още повече го стъписа. Вероятно и затова се самоуби, за да не отиде в зандана", коментират негови познати.

В Благоевград го познават като сприхав, знае се, че пребивал някои от предишните си приятелки. Има син четвъртокласник от първата си жена.

Часове преди убийството Соколето продължил

със заплахите към Силвия да си оттегли жалбата. Тогава детето й празнувало 13-и рожден ден. Той й написал SMS, който гласял, че "на рождения ти ден ще се случи непоправимото". Майката на Соколето пък се обаждала на Снежана да я уговаря дъщеря й да си оттегли жалбата.

"Посегнал е на Снежка, защото

знаеше, че това ще е голям удар за дъщеря й,

на която искаше да отмъсти. Вероятно беше разбрал, че предния ден майката е ходила да дава показания в полицията срещу него. Сега Силвето изпитва страшна вина за смъртта на майка си.

Разкайва се, че не я е послушала, когато още

в началото на връзката им я уговаряла да остави този човек

Ядосва се, че не е разбрала с какъв човек си има работа и се е подлъгала по неговите обяснения, че я обича", коментираха близки до фамилията.

Дъщерята няма да може да преживее смъртта на майка си. Плачела по цял ден, защото смятала, че заради нейната връзка, си е отишъл най-близкият й и обичан човек.

Преди година майка й купила нов апартамент в центъра на града. Трудела се непрекъснато, по 10-12 часа на ден, за да осигури средства за дъщеря си Силвия, сина си Иво и трите си внучета.

"Соколето затри две фамилии - на Снежка и своята. И неговите роднини няма да преживеят лесно тази драма. Жалко и за детето му, което е голямо и разбира какво е направил баща му, въпреки че живее с майка си", гневят се близки.

Четете още:

Радослав изнасилил бивша приятелка с изкуствен член

Експертизи показват Соколето ли уби Снежана и после се гръмна

Бандит с перука и пушка уби майката на гаджето си и се застреля в къща на приятели /обзор/