Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десетгодишното българче, което беше ранено в Италия по време на стрелба по представителя на калабрийската мафия "Ндрангета" Фабио Джузепе Джофре, вече е контактно и може да говори. Детето бе прието на 22 юли в болницата "Реюнити" с прострелна рана в корема, след като двама души убиха мафиота, докато той и момчето разглеждали животните в имота му в малкото градче Семинара в региона Калабрия.

На 24 юли лично губернаторът на областта Марио Оливерио посетил малкия в лечебното заведение, за да се увери лично как е здравословното му състояние. Оказало се, че момчето е добре, възстановява се бързо и изобщо не е имало опасност за живота му. Въпреки това засега то остава под лекарско наблюдение.

До момента няма информация българчето да е споделило пред разследващите видяло ли е или не

лицата

на двамата стрелци,

които са ги нападнали, а след това избягали към полето, близо до къщата на италианския бос. Името на момчето, както и на неговите родители, за които стана ясно, че били съседи на Фабио и негови близки приятели, се крият от властите в страната. Те категорично са забранили на медиите да оповестяват каквато и да било информация за личния живот на сънародниците ни, тъй като в момента животът им е в опасност. Единственото, което се знае за тях, е, че са живели от дълги години в Калабрия и работели в сферата на земеделието.

Засега те ще останат под постоянна полицейска охрана, която ще бъде с тях навсякъде, докато извършителите на убийството не бъдат разкрити. Местни медии не изключват възможността семейството да бъде изкарано извън границите на Италия с цел тяхната

максимална

защита

Въпросът кой всъщност уби Фабио Джузепе Джофре до момента остава без отговор. Много италианци са скептични дали това изобщо ще се разбере, тъй като според тях най-вероятно става въпрос за екзекуция, поръчана от много високо ниво.

Разстреляният мъж е добре познат на властите в страната. Той имал дебело криминално досие, като последно бил задържан преди близо пет месеца, когато в къщата му полицаи намерили оръжеен арсенал от седем крадени пушки. Те били скрити под мрежа, използвана за събиране на реколтата от маслини. За това обаче не лежал в затвора, а прекарал само

няколко

дни в арест

и бил пуснат на свобода.

Разследването на убийството в момента се води от Дирекцията "Антимафия" в Реджо Калабрия, която заедно с прокуратурата на Палми се опитва да разгадае дали става въпрос за нападение в средите на клана "Ндрангета" или пък за лично отмъщение срещу Джофре.

Оказва се, че мафиотската наклонност при Фабио се е предала по наследство. Неговият баща също бил част от клана "Ндрангета". Той обаче починал малко преди да чуе присъдата си за това. Чичото на убития пък е известен с прякора си Нино Бонго. Въпреки че са роднини, през 2007 г. той бил записан да казва, че ако племенникът му се появи в Семинара, трябва да бъде застрелян, тъй като направил непростим грях към хората от групата.

От дълго време различни банди в калабрийския подземен свят водят война помежду си. В началото на тази година при съвместна операция с германските органи на реда бе ударен един от клановете на "Ндрангета". Конфискувани тогава бяха активи на стойност около 50 милиона евро.

Колко човека от клана бяха арестувани тогава, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Най-търсеният италиански мафиот си направил пластични операции в България

Заловиха видни мафиоти в Италия, укривали се в подземен бункер (Видео)

Арестуваха италиански мафиот с български паспорт в Мароко. Анджело е издирван от 22 години, разпознат е по отрязан среден пръст на лявата ръка