Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Боби Кирилов
СНИМКИ: Боби Кирилов

Руснакът Герман Костин да бъде признат за виновен и осъден на доживотен затвор без замяна за убийството на 5-годишния Никита Плотников. Това поиска прокурор Росалина Михайлова от Софийския градски съд на финала на делото, което се води от 2015 г. 

Според обвинението Костин е удушил детето, притискайки с едната си ръка шията му, а с другата - ноздрите. Съблякъл дрехите му и увил трупа в синя хавлиена кърпа. Поставил Никита в зелен куфар на майка му Ана Леонтиева и го изхвърлил във водите на язовир Искър на 9-ти февруари 2015-та година. 

Прокурорката посочи, че мотивът за убийството са сложни финансови взаимоотношения между родителите на Никита и Костин и жена му. Куфарът с трупа на детето бе намерен във водите на Искър край село Долни Пасарел на 20-ти март 2015 година. 

Няколко седмици по-рано край Приморско изплува разкъсаното тяло на майка му Ана. Според доказателствата по делото Костин заедно с Ана и Никита на 8 февруари тръгнали за Приморско. Привечер се върна обратно в София без Ана. Предполага се, че той стои зад убийството й, но засега обвинение срещу него не е повдигнато. След като се е прибрал в София той решил да убие Никита, каза прокурор Михайлова. 

Едно от доказателствата, които уличават Костин според прокуратурата, е, че колата му е била заснета от пътни камери в района на село Кокаляне на 8-ми и 9-ти февруари. Освен това в куфара и кърпата, с която е увит Никита, са намерени косми на Костин. 

Подсъдимият твърди, че е невинен и предстои заедно с адвокатката му Капка Гергинова да изложат своята версия за случилото се. Делото на първа инстанция минава изключително напрегнато, тъй като на всяко съдебно заседание Костин твърди, че съдът нарушава човешките му права и че не му позволява да се лекува в килията. Той си позволява груб тон към съдията Атанас Атанасов заради което поведение не веднъж е бил гонен от залата. 

Той твърди, че страда от много заболявания и затова, за пореден път, бе доведен в съдебната зала на носилка. Очаквайте подробности!

Четете още:

Делото за убийството на детето в куфар отново е в изходна позиция

Костин спи с котарак в затвора, Чеци трепе плъхове

Герман Костин водел детето от куфара на кортовете на Малееви (обзор)

Подсъдимият за убитото в куфар дете към съдия: "Изрод! Вие лъжете!