Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако се загледате, ще видите, че на официалната скамейка на Хърватия стои руса дама. Накрая прегръща играчите, мята се да закрие фанелката на Субашич с приятеля му, говори с треньора Далич, чак има и пълен достъп до съблекалнята (освен президент Грабар-Китарович:)

Това не е нечия булка с връзки, а менажерът на отбора Ива Оливари, първата жена в хрв футбол, допусната до скамейката. Слагат я на нея от Европейското 2016 и така Ива започва да пише история в този спорт един вид.

Ива е бивша тенисистка, която учи в Америка и след обявяването на независимостта се връща в родината. Започва в международния отдел на Футболния съюз, а откак Шукер му е шеф, е менажер на националния отбор. Тя отговаря за цялата администрация, връзките с УЕФА и ФИФА, международните отношения и контакти, самолети, хотели, храна, та чак дали работят телевизорите и джойстиковете на играчите. И не, не пере екипите, за това си има двама бабанки.

Ива е успяла не само да работи на вече 4 европейски и 4 световни първенства, ами и да се задоми за спортен журналист и да му роди деца.

Не просто рус, ами направо светъл пример.

От фейсбук

Виж още любопитни истории за хърватите тук.