Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наричат я българската Шер, става известна с конкурса “Мис Македонско девойче”

Коя е Султанка Петрова, чиято дъщеря има деца от собственика на фирмата, охраняваща Партийния дом? И чийто съпруг е пълномощник на мъжа на дъщеря й?

Вицепремиерите Красимир Каракачанов и Томислав Дончев бяха категорични, че конфликт на интереси няма, тъй като договорът с дружеството е сключен месец и половина преди Петрова да влезе в правителството като зам. социален министър.

Самата тя стана известна с влизането си в парламента през 2014 г., когато

прикова вниманието на медиите

с буйните си къдрици. Зевзеци я сравняваха ту с Шер, ту с Пег Бънди от сериала "Женени с деца".

Докато всички се чудеха кой е коафьорът, който поддържа тази впечатляваща прическа, самата тя разкри, че косата й е абсолютно естествена.

Нейни познати казват, че с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов се познава от много години. Тя е председател на дамската организация

на партията и организира конкурса за красота "Мис Македонско девойче".

"За разлика от силиконовите и хиалуроновите конкурси този е нива над тях - казва човек, който я познава. - Всички момичета са с народни носии, пеят се народни песни, получава се едно много приятно шоу и Султанка е моторът на всичко това."

56-годишната Султанка Петрова е посочила в личната си страница, че в периода 1981-1984 г. завършва Полувисшия медицински институт за подготовка на здравни кадри. Излиза оттам с диплома на държавен здравен инспектор със специалност "Хигиена на хранене, обща хигиена". След десет години

отново

става студентка,

този път в педагогическия факултет на Софийския университет.

През 2005 г. защитава дисертация и придобива научната степен "доктор".

През целия този период - от 1984 до 2008 г., работи в Столичната регионална инспекция в отдела "Контрол на хранителни обекти и храни". Преди да стане депутат през 2014 г., е и председател на Управителния съвет на Балканския център за

безопасност

на храните

Като зам. социален министър очевидно е в свои води, тъй като тези дни организациите на хората с увреждания публично я защитиха и се противопоставиха на исканата от БСП оставка.

Според писмото им тя е ценен човек и отстраняването й ще отложи задълго така чаканите реформи.

Четете още:

Каракачанов за инцидента с гард: Султанка Петрова отдавна няма общо с охранителната фирма

Историята на скъпия билет, който взе главата на Росица Димитрова

Министърката с билет за 8300 лв. се разплака и натопи за луксозния воаяж шефа си