Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Отборът е победил, а полуголите играчи се замерват с бутилки минерална вода и тоалетна хартия в съблекалнята. Футболните фенове със сигурност са попадали на подобни клипчета, качвани в социалните мрежи от участниците в купона след края на мача.

Не че и след загуба се случва нещо по-различно. Тъжните футболни звезди пак си хвърлят бутилките и всякакви други отпадъци на земята. Добре знаят, че след тях ще мине отбор от усърдни чистачки, които да заличат следите от техния престой на стадиона.

Всичко това изглеждаше като непоклатима традиция до края на мача между Япония и Белгия на световното. "Самураите" загубиха в най-драматичния до този момент мач на мондиала. Дребничките азиатци поведоха с 2:0, но допуснаха уникален обрат 2:3, и то в редовното време. След последния съдийски сигнал храбрите играчи на треньора Акира Нашино налягаха по терена, потънали в сълзи. Резервите и другите служебни лица от отбора едва успяха да ги закарат в съблекалнята.

И точно там се случи невиждано чудо. Азиатците тихичко си пострадаха, смениха си екипите, прибраха екипировката по чантите и напуснаха съблекалнята, без да оставят и една излишна прашинка в помещението. Дошлите да изриват буклуци руснаци останали като треснати, когато видели в какво състояние е съблекалнята - сякаш не е била посещавана от отбор.

Публикуваните снимки на излъсканото до блясък помещение за обличане и събличане буквално взривиха социалните мрежи. Почти веднага след това се появиха и фотоси на японски запалянковци, които си събират пластмасовите чаши и хартиените опаковки в минутите след злополучния за техните любимци мач.

Действията на гражданите от Страната на изгряващото слънце силно впечатлиха хората от цял свят.

"Те сякаш са от друга планета"

беше най-честият коментар в социалните мрежи по повод действията на японците. И за да покажат, че наистина са от друга галактика, "самураите" не се нахвърлиха на лошия си късмет, на злата съдба или кофти нареждането на планетите след инфарктната загуба от Белгия. Всички до един признаха, че са играли срещу много силен отбор, който е знаел как да търси победата въпреки неприятния развой на мача.

"Белгия се вдигна точно когато трябваше. Никой от нас не очакваше, че могат да организират толкова силна контраатака накрая. Те са отбор, който може да спечели световната титла", изрази всеобщото уважение към противника треньорът Нашино.

Още по темата:

Как феновете на Япония и на Сенегал почистват боклука на стадиона след края на мача

Любимец на наркокартелите обра овациите на мондиала