Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ген. Тодор Бояджиев е приятел с Ким Филби повече от 15 години.
Ген. Тодор Бояджиев е приятел с Ким Филби повече от 15 години.

Имах всички основания да се чувствам като най-най-информирания, поне у нас, човек за тази забележителна личност. Беше така до момента, в който Петя ми даде книгата си "Истината за Ким Филби: Конспирацията "Ротшилд", вече готова за печат. Авторката не само в много отношения е по-информирана от мен. Голямата й ЗАСЛУГА е, че тя излага, и то по много убедителен начин,

съвсем нова и

различна хипотеза

за “Кеймбриджката петорка”. През всичките тези години са лансирани две противоречащи си хипотези. ОСНОВНАТА: Петорката е най-крупното агентурно постижение на КГБ и съветското разузнаване в периода 1930-1970 година. ПРОТИВОСТОЯЩАТА: Петорката са двойни агенти на британското разузнаване. Изненадващото е, че втората хипотеза точно в годините на Втората световна война е имала своите сериозни поддръжници и в съветското разузнаване.

И днес се появява една българска разследваща журналистка и талантлива писателка, която хвърля силно аргументирано и документално подкрепено предизвикателство на двете хипотези.

Първо: Те не са петорка, а са много по-голяма група

Второ: Те не са нито руски, нито британски или нечии други агенти, а са агенти на кауза, споделена между тях в 30-те години на миналия век.

И това е каузата за нов международен ред. Не комунизъм, капитализъм, неолиберализъм, глобализъм. Кауза за справедлив международен ред на човешки права, ред на равноправие, на равен шанс, с осигуряване на достоен, сигурен и задоволителен стандарт за всички. За свят без войни, свят на зачитане на националното достойнство на всяка държава и на всеки народ, свят на разбирателство и широко сътрудничество.