Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ривалдо се разгневи, че синът му не попадна дори в групата за финала със "Славия".

Не всеки ден се случва световен шампион по футбол да идва на гости на българското първенство. И то не какъв да е шампион, а бразилска звезда, за която знаят по целия свят. Става дума за бившия халф на "Барселона" и "Милан" Ривалдо.

46-годишната футболна звезда пристигна у нас специално за финала за Купата на България. Синът му Ривалдиньо е играч на "Левски" и гордият татко се надяваше, че ще го види в действие в най-важния мач на отбора му тази година. На българска земя Ривалдо остана неприятно изненадан, след като му съобщиха, че наследникът му не е записан дори в разширения състав на "сините" за решаващия сблъсък със "Славия". Треньорът на "Левски" Делио Роси явно не се трогна от новината, че един световноизвестен баща е пропътувал хиляди километри само и само да гледа изявите на момчето, което има нелеката задача да се измъкне от дебелата сянка, която създателят му хвърля върху него.

Ривалдо със сигурност не е понесъл добре новината, че синът му няма да седне и на резервната скамейка. И не изпълни обещанието си да посети "Левски" на "Герена". Чакаха го с кутия шоколадови бонбони, но така и не го дочакаха.

Все пак бившият играч на "Барса" се щракна за спомен с изпълнителния директор на "Левски" Красимир Иванов, като компания им правеше и Ривалдиньо. С тази снимка се изчерпаха добрите чувства на Ривалдо към тима от "Герена". И без това той е известен като чепат характер, който лесно настройва хората срещу себе си.

Гостът на "Левски" направи страхотна кариера в "Барселона" и в бразилския национален отбор, спечели "Златната топка" и въпреки това не успя да завоюва любовта на феновете. Феновете едва ли са забравили красивите и не по-малко важни голове за испанския гранд. Имаше мачове, в които голаджията едва ли не сам мъкнеше на гръб съотборниците си.

Всичките му добри дела обаче не впечатляваха претенциозните фенове на "Барса", които още в следващия мач ентусиазирано освиркваха играча при първата му грешка на терена.

Толкова неблагодарни бяха и бразилските фенове, които също скандираха срещу Ривалдо. Те до последно вярваха, че един от основните играчи на "селесао" се раздава много повече за клубния, отколкото за националния отбор. Нищо че обвиненият имаше основна заслуга за спечелването на Световната купа. В крайна сметка Ривалдо даде много и на "Барса", и на Бразилия. След като се отказа, той призна, че му е било тежко да слуша обиди от хора, на които е донесъл толкова много радост. Но никога не се пречупи и не отиде да се подмазва на публиката. Рядко изразяваше бурни емоции, не пращаше въздушни целувки на хората по трибуните и може би и заради това не спечели тяхната безрезервна обич.

Интересното е, че в самия край на кариерата си Ривалдо получи шанса да играе в един и същи отбор със сина си. Двамата се срещнаха в един от юношеските клубове на таткото "Можи Мирим" и през 2015 излязоха заедно на терена, за да отбележат края на изключително бляскавата и успешна футболна кариера на Ривалдо.