Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ново проучване доказва, че чрез геостационарни сателити можем да засичаме сигналите на извънземните и по този начин да общуваме с тях.

Учените смятат, че ако усъвършенствани извънземни цивилизации оформят достатъчно сателити в собствените си геостационарни колани, тези космически кораби могат да създадат плътна пръстеновидна структура, видима от Земята.

Специалистите симулират наличието на колани от геостационарни спътници около екзопланетите, за да видят дали те могат да бъдат открити от инструменти като космическият телескоп "Кеплер" на НАСА и наскоро стартирания транзитен сателит за изследване на трансатлантическите екзопланети (TESS).

Учените смятат, че полученият външно-сателитен сигнал ще има специален код, подобен на този на пръстените. Той ще може да разкрие и надморската височина на орбитиращите обекти, които биха могли да дадат значителна представа за това дали предметите са естествени, или са създадени от извънземни.

Оказва се, че пръстеновидна система може да се оформи на всякакви разстояния от повърхността на планетата. Но ако обектите, които са орбитирани на геостационарна височина на планетата - около 22 700 километра - те са "почти сигурно изкуствени".

Някои учени смятат, че комуникацията между земляните и интелигентните извънземни трябва да се основава на математиката.

Карл Девито, виден математик и професор във факултета по математика на Университета Аризона, предлага да се измисли език, който да е еднакво близък и до двете цивилизации и да комбинира техни универсални разбирания.

Според него най-важното е да се привлече вниманието на извънземните, а след това да се покаже разум.

"Това може би е най-добрият начин да се осъществи комуникация. Вероятно извънземният интелект ще има подобни идеи и ще ни ги покаже“, споделя Девито.

Четете още:

Висши офицери търсят в дупка за 16 млн. лв. край Царичина първия двуполов човек. Ванга предупреждава, че “оня маймун ни мъж, ни жена”, ще се съживи от въздуха

И Исус бил от извънземните, които ще срещнем до 2100 г. Наполеон твърдял, че бил отвлечен от зелени човечета