Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зам.-шефът на БСП Кирил Добрев с отделен иск за 100 хил., ще ги дарява на партийни клубове. Възмутен, че евродепутати и “Позитано” издържали pogled.info, а той клевети. Авторът Боян Дуранкев моли сподвижници да им съберат парите

Лидерката на БСП Корнелия Нинова и заместникът ѝ Кирил Добрев съдят за 220 хил. лв. крайнолевия сайт pogled.info заради многократни публикации с обиди и внушения, от които двамата станали нервни и не можели да спят.

Те са подали два отделни иска. Нинова е оценила нанесените ѝ вреди за 120 хил. лв., а Добрев - за 100 хил. лв., стана ясно от публикация на главния редактор на медията Румен Петков. (Съвпадението с името на бившия вътрешен министър е случайно.)

Още на 30 април той информира читателите си, като публикува част от иска на лидерката. В него тя твърди: “След всяка статия у мен се натрупва напрежение, тревога, гняв и възмущение, предизвикани от разпространените неверни факти и обидни квалификации по повод на моята личност и моята работа като председател на БСП”. Стресирала се да не би хората да им повярват.

“Не мога да спя спокойно през нощите, защото мисля за статиите и за широкия отзвук, който те имат в обществото. Поради безсънието

през деня се чувствам

отпаднала и ми е трудно

да се съсредоточа върху

работата си”,

пише още лидерката в иска си. Загубила концентрация, защото хората я питали дали изложеното в статиите е вярно. Заради това постоянно е в лошо настроение, затваря се в себе си и няма желание да се среща с приятели и познати - чувства се потисната. Същите ужасни симптоми получил и Добрев, става ясно от неговия иск.

Кирил Добрев
Кирил Добрев
“Завел съм дело срещу автора на редица материали г-н Румен Петков преди повече от 5 месеца. Вярвам, че съдът е най-демократичния път, по който всеки човек да търси правата си и да се защити. В днешната медийна среда има и други подходи, за които никой не говори открито - натиск, заплаха, влияние с власт или просто пари. Аз избрах най-дългия, но най-прозрачния и демократичен път, по който всеки човек да търси правата си и да се защити - съдът. Наясно съм, че това налага да инвестирам още време и емоции в този казус. Нелепо е да се твърди, че това дело е посегателство върху свободата на словото. Та нали ако сме истински свободни, всеки има право да защити името и делата си! Като говорим за журналистика, искам да подчертая, че авторът по никакъв начин не е искал моето мнение по повод на материалите, които са обект на делото”, заяви зам.-шефът на БСП пред “24 часа”.

“Преди 15 г. пропуснах

да потърся отговорност

от тези, които очерниха

името ми с поръчкова

акция, и така до ден

днешен се обяснявам

Не, няма да допусна тази грешка отново. Що се отнася до размера на сумата - тя кореспондира с това, че този сайт години наред е подпомаган финансово от наши евродепутати и структури на БСП. Спечеля ли делото, ще даря парите на БСП. Избрал съм 10 клуба в малки населени места, които ще ремонтираме и обновим”, заяви още Добрев. 

В открито писмо пък проф. Боян Дуранкев - един от авторите на сайта, иска от двамата лидери да посочат банкова сметка за превеждане на 220-те хиляди. “Всеки ляв човек в България ще отдели колкото може”, така “ще се облекчат страданията на видните партийци”, иронизира той.

Депутатът от БСП Александър Симов също публикува в pogled.info.