Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ясен Сираков пред Рйонното управление на полицията във Велико Търново СНИМКА: Авторката
Ясен Сираков пред Рйонното управление на полицията във Велико Търново СНИМКА: Авторката

33-годишният Ясен Сираков от Правец е шофьорът с джипа, заснет в клипа за агресия на ул."Магистрална" в Търново.В 13 часа младият мъж, който тренира фитнес от 10 г., се яви в полицейското управление в Търново да даде показания.

- Какво се случи?

- Това, което се случи, е че аз изпреварих този човек и тук е много важно да спомена, че аз съм виновен затова, че го изпреварих. И тази жена, след като е написала, че я е било страх, съм виновен и за това, че съм уплашил и нея.

Този човек спря на светофара с мотора пред джипа ми, слиза и започва с две ръце да блъска по колата, накрая се изплю. Аз нямах накъде да отида - отпред има мотор, а този човек ще влезе при мене с вратата.

Може би е моя грешката, трябваше просто да го снимам. Слязох с мисълта, че той ще се усети и ще спре. И друга моя грешка е, че започнах да го обиждам. Питах го дали не е луд.Усетих, че той е англичанин. Оттам на клипа се вижда, че аз се въртя, не знам как да реагирам. А той ме удари няколко пъти. Тук още една грешка си намирам, че не се обадих аз в полицията, да кажа, че този човек ме напада. Сега, аз съм го изпреварил и съм направил беля на центъра на града, че съм карал лошо. Значи като слаб шофьор отвсякъде! Но този човек ме напада да ме бие, аз какво трябваше да направя!

- Вие отвърнахте ли му?

- Като отвръщане се вижда и на клипа, аз се завъртам, удари ме няколко пъти, ама моя грешка е, че не се обадих в полицията. Това беше най-страшната картина. Спира с мотора, аз помислих, че ще ме удари. Това едно. Цяла нощ аз не съм спал, разбрах защо го прави.Тъй като четох и поста на жената, след като тя се е уплашила от моето каране, аз вече си преведох и моята грешка в случая. И аз съм предприел стъпки, които да доведат до това нещо, със сигурност. За да ми се случи това нещо на мен, аз не мога да търся сега, че е дошъл умишлено да ме напада. Явно съм го уплашил и него с колата си. В следващия момент обаче той спира пред мене и започна с две ръце да блъска, и освен че имаше пяна на устата, той се изплю, като Пришълеца. Очаквах да счупи стъклото и да ме заколи.

Искам да използвам да се извиня на родителите си и на всички хора, които са ме гледали. От една страна съжалявам за всички тези години дето съм тренирал и че съм си дал спестяванията за 400 коня джип. Съжалявам, че съм карал лошо, защото наистина ме доведе до ей тая ситуация. Много се вързаха нещата, аз съм натрениран, слизам от тъмен джип и едва ли не, аз съм набил възрастен англичанин. И аз ако се видя така по телевизията, ще си кажа "Абе, тоя ли ще слиза от джипа и ще бие хора!".Предпочитам наистина този човек да ме беше наръгал, да ме набие, да ме нарани, отколкото да излиза така - прекрасна гротеска. Искам да дам добър пример, за това, че всичко има последствия. Аз съм карал лошо в центъра на града и ми се разказа играта. Излизам агресора в случая и го разбирам и идвам тук в районното, за да видя какво ще се случи с мен.

Още четете:

Загиналата с АТВ край Белащица оставя сираче на 2 г.

ММА боецът Станислав Недков - Стъки, блъснал полицейския патрул в София: Не разбрах, че колата е спряла, не беше на аварийки