Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Разследване на САЩ и Сеул през 2013 г. показва, че фамилията му притежава $5 млрд., а Доналд - $3,1 млрд.

Дядо му създал “Офис 39”, за да се грижи за авоарите на династията

Със своите 3,1 милиарда долара Доналд Тръмп е почти двойно по-беден от Ким Чен Ун. Севернокорейският вожд притежава 5 милиарда долара, пише сайтът “Селебрити нет уърт”, който се занимава с богатството на известните личности.

Парите му може

да са се увеличили,

тъй като данните са от 2013 г. Изданието твърди, че средствата на династията са вложени в Русия, Китай, Швейцария, Сингапур, Австрия, Лихтенщайн и Люксембург.

Данните са получени след

съвместно разследване на Южна Корея и САЩ.

Операцията открива активи и банкови сметки в над 200 банки в света, контролирани от Ким Чен Ун и семейството му. Най-много са в Китай.

Разкрито е, че т.нар. Офис 39 в Пхенян е оторизиран да се занимава с личните притежания на династията и да генерира валута за нейния луксозен живот.

Официално се нарича Революционен фонд

и много хора не знаят истинските занимания на служителите.. Институцията е стартирала работата си още в края на 70-те години от дядото на диктатора.

САЩ подозират, че властите в Пхенян се занимават с пране на пари от производство на наркотици, нелегална продажба на оръжия, злато, цигари менте и фалшифициране на американски долари. Печелят се между половин и 1 милиард долара на година, пише още изданието.

В последно време

Пхенян заложил

на търговия с криптовалута

според Присила Мориучи, бивш представител на Националната агенция за сигурност в САЩ. Тя твърди, че Северът печели между 15 и 200 милиона долара от операции с виртуални пари.

Очевидно обаче Ким има и партньори в западните страни, които прикриват връзките си с него. Известно е, че маршалът се вози само на "Мерцедес-Бенц", притежава яхта и луксозен ски екип. Всички тези екстри са дошли отвън. Кой му ги е продал въпреки санкциите?

През 2012 г. страната купува луксозни стоки за $645,8 милиона. Те със сигурност не са за обикновените хора.

Северна Корея държеше в тайна до последно визитата на Ким Чен Ун в Китай.
Северна Корея държеше в тайна до последно визитата на Ким Чен Ун в Китай.