Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Родила го е, кърмила го е и е полагала студени компреси на челото му в безсънните нощи. Благодарение на майчините грижи и на щедрата Фортуна той става известен футболист и започва да печели купища пари, които буквално се чуди за какво да ги харчи. А неговата майчица отива да спи в метален контейнер, потънала в ненужни боклуци и нерадостни спомени.

Ето така може да бъде резюмирана скандалната история на младата звезда на "Арсенал" Ейнсли Мейтлънд-Найлс и неговата майка Джулс. Таблоидите на Острова буквално не могат да се нарадват на късмета си, когато изравят от вехториите сравнително млада жена, която няма пари да си плати наема и затова е принудена да живее в контейнер, предназначен да приюти старата музикална уредба, изгорелия лампион и продъненото канапе. Семейството, което притежава металния склад за ненужни домашни вехтории, случайно открива, че сред остарелите вещи със сантиментална стойност живее и неканен гост.

Съвсем естествено хората решават, че става дума за наркоманка или психично болна жена, която е

изпуснала всички влакове в живота си

Оказва се, че натрапничката не е дрогирана и отговаря адекватно на зададените й въпроси. За своето ужасяващо положение тя не обвинява себе си или жестоката съдба, а мъжа, на когото е дала живот. Представя се като майката на млад играч, който тази година впечатли футболните специалисти и дори получи място в първия отбор на "Арсенал".

Младокът Ейнсли Мейтлънд-Найлс съвсем наскоро получи и увеличение на заплатата, след като го пратиха при титулярите. Според английските вестници той получава по 120 хил. паунда на месец или почти 140 хил. евро. С тези пари изключителният талант бърза да си купи последен модел "Мерцедес", за да не се излага пред останалите момчета в съблекалнята. Това едва ли ще изненада някой. Момчето е младо и иска да се изфука. По-странното е, че той няма никакво желание да даде и пени на жената, която го е отгледала от парче месо. Колкото повече му върви на Ейнсли, толкова по-зле става работата при майка му Джулс. Тя не може да си намери постоянна работа и е изхвърлена от скромната си квартира. Тежката й участ обаче не трогва сърцето на сина й.

"Синът ми

може да ми купи апартамент с двумесечната

си заплата

Само че той ме е изоставил на произвола на съдбата. През деня обикалям обществените библиотеки, защото там е топло и мога да си сипя вода от чешмата. Нощите ми са по-трудни. Спя в метален контейнер в дъното на складова база. Дълго време успявах да се крия успешно от собствениците на мястото, което сега наричам мой дом. За храната си разчитам на най-близкия център за бездомни. Не помня откога не съм била в нормална баня, където да се изкъпя на спокойствие. В тези най-тежки дни от моя живот имам достатъчно време да се запитам къде сбърках и защо се докарах дотук да не предизвиквам и капка съжаление в сърцето на двамата ми синове", проплаква пред английски таблоид Джулс Найлс.

Синът й Ейнсли категорично отказва да коментира семейните си проблеми, въпреки че през последните седмици е подложен на истински медиен терор. Жадните за сензации издания се чувстват длъжни да разберат причината за жестокото отношение на сина към неговата майка. Упоритото ровичкане изкарва на бял свят причините за тежкото положение на Джулс.

Оказва се, че тя на няколко пъти се опитва да се намеси решително в професионалното развитие на своя син. Преди няколко години младокът за една бройка да изхвръкне от школата на "Арсенал" заради амбициозната си родителка. Майката е бясна, че синът й не получава достатъчно шансове за изява

и се изпокарва с треньори и шефа

на школата

въпреки молбите на сина й да не създава напрежение в отбора, който му е дал шанс.

По-късно ситуацията се повтаря. Ейнсли Мейтлънд-Найлс вече е част от "Ипсуич" и дава мило и драго да се наложи в тима. В този момент Джулс си намира някаква причина да вдигне луд скандал на треньора Мик Маккарти. От цялата работа за една бройка да пострада Ейнсли, който повече не може да търпи намесите на своята родителка и решава да скъса всякакви контакти с нея. Сега играчът е в големия футбол, бъдещето му изглежда предначертано, но сърцето му остава кораво като баничка на софийската жп гара. Най-вероятно Ейнсли се притеснява, че ако допусне отново майка си до себе си, нищо чудно тя да вдигне скандал и на самия Арсен Венгер. А мениджърът на "Арсенал" е известен с избухливия си нрав. Затова и в момента скандалджийката Джулс се топли по библиотеките. На сина й явно му е по-важна кариерата, отколкото майчината любов.