Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Треньорът Ивайло Петев сякаш е орисан да се забърква в големи неприятности. Всички помнят неприятния му сблъсък с феновете на "Левски", които нахлуха на официалната пресконференция по обявяването му за нов треньор, съблякоха го и го изгониха от "Герена". Тогава Петев се закани, че ще забрави за българското първенство и ще си изкарва прехраната в чужбина, където се отнасят с уважение към клубните мениджъри.

Оказа се обаче, че зад граница Петев го очакват още по-сериозни проблеми. Треньорът си навлече белята, приемайки да тренира кипърския "Омония". В началото всичко върви по план, но след няколко мача формата на отбора рязко започва да пада.

Българският специалист прави каквото е по силите му да измъкне тима си от калта, но всяка негова идея се проваля. Това навежда треньора на мисълта, че някои от неговите футболисти или го бойкотират, или

имат някакъв интерес от загубите

срещу далеч по-непретенциозни съперници. Българинът многократно опитва да извести ръководството, че нещо не е наред, но "отгоре" му издават заповед да не се оплаква и да затяга редиците.

Поредицата от мерки не дават резултат и Петев решава да напусне отбора си, но преди това си отваря устата и обвинява част от играчите в

симулативни действия на терена

Пред български медии той индиректно намеква за участието на част от играчите в черно тото.

Със сигурност треньорът не е и предполагал каква истерия ще предизвикат изпуснатите думи за уредени мачове. Той е привикан в кипърската полиция да обясни дали има конкретни доказателства, а босовете на "Омония" му обявяват тотална война.

Българският специалист явно осъзнава, че е забъркал страхотен скандал и свиква пресконференция в Никозия, за да обясни, че думите му са били перифразирани и той не обвинява директно никого от бившите си колеги в "Омония".

Опитите му да замаже скандала явно не успяха. Кипърците наеха един от топадвокатите в страната и заведоха дело срещу бившия си треньор за

рекордните 576 хил. евро или

над 1 млн. лева.

Сумата наистина звучи стряскащо, а още по-неприятното за Ивайло Петев е, че срещу него в съда ще се изправи адвокатът Йоргос Христофидис, който не помни кога за последно е губил дело.

"Твърденията на Ивайло Петев са клеветнически и уронват престижа на "Омония". Той атакува членове на администрацията. Вече сме предявили финансов иск в размер на 576 хил. евро и ще си търсим правата докрай", закани се Христофидис.

Неприятната развръзка на ситуацията със сигурност е притеснила българския специалист и той спря със словесните си изяви. Поне засега не изглежда той да е силната страна в предстоящия съдебен процес.

Босовете на "Омония" са се зарекли да предоставят на съда куп доказателства - телефонни разпечатки, банкови сметки и свидетелски показания на играчите, които да докажат, че те не са участвали в предварително уредени мачове.

Лошото за двукратния шампион с "Лудогорец" е, че кипърците отказват да откликнат на опитите му

скандалът да бъде решен тихо и кротко, без да се плаща огромната глоба. Петев чрез адвоката си пратил маслинена клонка, предлагайки да бъде сключено извънсъдебно споразумение. Босовете на "Омония" отказват и се заканват да съдят българина до дупка.