Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любо Пенев се готви да изпълни дузпа на Софиянски (крайният вдясно)
Любо Пенев се готви да изпълни дузпа на Софиянски (крайният вдясно)

Столичната община се закани да се пребори веднъж завинаги с влюбените в колите си софиянци, които бяха превзели голяма част от Борисовата градина. Общинарите монтираха бариери и сложиха там строг полицай, който да връща всички кандидати да нарушат новите правила.

На 17 март сутринта новоизградените КПП-та създадоха истински хаос. Много хора явно не бяха разбрали за промяната в статуквото и пред бариерите се извиха дълги опашки от изнервени шофьори, които опитваха да преговарят с униформения. Той обаче се оказа истински стълб на реда и закона и отпрати 99,99 процента от опитващите се да нахлуят по алеите около ст. "Българска армия".

И все пак в иначе слънчевия предиобед отново получаваме доказателство, че всяко правило е създадено, за да бъде нарушено. Пред бариерата се нарежда лъскаво "Ауди Q7". Шофьорът започва оживен диалог с полицая, който първо е непреклонен, след това явно е раздвоен, а накрая се убеждава, че

точно тази

кола ще мине

Майките и татковците наоколо любопитно се опитват да надзърнат зад матираните прозорци, за да видят кой е преодолял иначе непревземаемата барикада. Колата изминава 100 метра, спира пред терените с малки вратички и отвътре излиза Любослав Пенев.

Ситуацията моментално се изяснява. Просто няма как да спреш на входа човека, който подаде на Емо Костадинов за великия му гол на "Парк де Пренс", от който започна лудото американско лято. В чест на истината Любо не злоупотребява с оказаната му чест. Той спира на близкия паркинг, където ще играе мачле с приятели. Спестено му е обикалянето на близките улици в абсолютно обреченото издирване на паркомясто в деня, в който всички софиянци са решили да посетят точно Борисовата градина.

Бившият футболен национал и без това няма нужда от излишни нерви след загубата от Борислав Михайлов в битката за президентския пост на БФС. Интересното е, че на стадиона има фенове на Любо, които моментално го заобикалят, за да го разпитат за миналата преди седмици надпревара кой да управлява българския футбол. Племенникът на треньора Димитър Пенев е категоричен, че е загубена битка, но не и войната.

"Внесли сме всички необходими документи в съда. Става дума за

огромни злоупотреби

и съм убеден, че ние ще спечелим. Обещавам ви го", успокоява своите фенове Пенев. Незаинтересованите към футболните въпроси зяпачи отбелязват, че слуховете за тежкия фалит на Любо и проблемите му с банките кредитори явно са силно преувеличени, като се има предвид колко лъскава кола кара.

Великият голмайстор на ЦСКА, "Валенсия" и "Атлетико" (Мадрид) очевидно се чувства в топ форма и с удоволствие влиза в напечен мач в компанията на приятели и познати. Любопитното е, че вратар на противниковия отбор е бившият кмет на София Стефан Софиянски. Той отразява с вещина няколко опасни удара на играча, който навремето

вкарваше на великите вратари

на "Барселона" и "Реал" (Мадрид). Бившият кмет все пак капитулира на няколко пъти, а в разгара на дербито най-гръмогласен е именно Любо, който строява свои и чужди.

След края на мача гневните изблици са забравени, а участниците в мачлето на малки вратички се събират в кръчмата, за да бистрят въпроси от политиката, спорта и шоубизнеса.