Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МОЛБА ЗА НАПУСКАНЕ: Кобрата и треньорът му Ули Вегнер вече се оглеждат за нови предизвикателства.  СНИМКА: ДИМИТЪР КЬОСЕМАРЛИЕВ
МОЛБА ЗА НАПУСКАНЕ: Кобрата и треньорът му Ули Вегнер вече се оглеждат за нови предизвикателства. СНИМКА: ДИМИТЪР КЬОСЕМАРЛИЕВ

Българинът може и да потърси късмета си в САЩ

Взаимното разбирателство и желание за сътрудничество изчезнаха в момента, в който беше обявена датата на мача му с Антъни Джошуа.

Кубрат Пулев настоя пред своите мениджъри, че няма да има достатъчно време за подготовка, но предупрежденията му останаха глас в пустиня. От щаба на Джошуа си бяха харесали датата, а хората, които уж защитаваха интересите на Кобрата, моментално се съгласиха. Резултатът е добре известен: Кубрат се пресили по време на интензивните тренировки, контузи се и се размина с възможността да стане световен шампион в тежка категория.

Няколко месеца по-късно неволите му с мениджърската компания "Зауерланд" продължават. Германската фирма май

всеки момент

ще фалира

и е оставила своите клиенти да се справят кой както може. Сегашните проблеми повдигат основателния въпрос дали излишното бързане за мач с Джошуа не е било продиктувано от финансовите проблеми на промоутърската компания. Германците са свършили парите още в средата на миналата година и са искали час по-скоро да изправят своя най-добър боксьор срещу световния шампион, за да напълнят касата с приходите от мача.

Рискованият им план не сработи и германците явно съвсем са го закъсали за свежи финансови средства. От началото на годината те не могат да се похвалят с някаква съзидателна дейност, което също вреди на бизнеса. На този фон не изглеждат невероятни информациите, идващи от Германия, че

мениджърите на Пулев се опитват

драстично да свият разходите.

Съвсем наскоро те местят централата си от баровския офис в Берлин в доста по-невзрачна сграда в Хамбург. Преместването на компютрите и архива не изглежда толкова драматично, но друг ход на босовете може тотално да развали отношенията им с клиентите.

Според публикации в германската преса промоутърът Кале Зауерланд възнамерявал да спре да плаща наема за берлинската зала "Макс Шмелинг", която предлага възможно най-добрите условия за подготовка на боксьорите. Босът на компанията препоръчал на клиентите си да отидат по родните си места и да се подготвят в домашни условия.

"Това не е сериозно. Всички боксьори трябва да са на едно място и да следват една и съща методика на работа. Ако разпръснат момчетата,

ще бъда принуден

да се откажа.

И без това вече съм на възраст", заплаши треньорът на Кобрата Ули Вегнер.

Самият Кубрат също търси варианти за своето бъдеще, които да не са свързани с германската компания. Най-актуалните слухове твърдят, че той има намерение да замине за САЩ и да потърси късмета си един много развит и достатъчно комерсиален пазар. Кубрат и без това няма сигурен мач в следващите месеци и това му отвързва ръцете да потърси най-добрия изход от тежката ситуация.