Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Виж как за 24 секунди през 1990 г. Сакскобургготски категорично се отказва от имотите си в България в интервю пред Кеворк Кеворкян

Виж как за 24 секунди през 1990 г. Симеон Сакскобургготски категорично се отказва от имотите си в България пред Кеворк Кеворкян.

В прочутото си интервю след промените царят заявява категорично, че няма никакви имуществени претенции към България. "Как, от собствената си страна? Не, от мен такова нещо няма да се види. Независимо какви обстоятелства, обстановки и положения - категорично не", заявява той.

27 г. по-късно споровете за "Врана" и "Царска Бистрица" не са стихнали. Сега държавата търси начин да се споразумее с бившия премиер да му ги даде окончателно и да оттегли исковете си в съда. Търсят се и варианти за специален закон, но това е нож с две остриета, защото за нито един друг реституционен имот не е имало отделна правна норма.

Царят е завел искове срещу България в съда в Страсбург заради мораториума от 2009 г. върху разпореждането с имотите до приемане на специален закон. 

Коментара ()

Вашият коментар