Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Откриха къде е паднал руският Ту-154 на път за Сирия. Всички 92-ма на борда, между които и ансамбълът на руската армия „Александров" са загинали.

Странното е, че преди това от самолета не е изпратен сигнал за помощ. Въпреки това засега руските експерти смятат, че не се касае за атентат.

Телата на четирима загинали са открити на мястото на падане на самолет Ту-154 на Министерство на отбраната (МО) на Русия в Черно море край град Сочи, съобщават от министерството пред ТАСС. „На борда на спасителен кораб са качени телата на четирима загинали“, посочват от ведомството. Руски военен самолет изчезна 20 минути след излитането си от летище, близо до Сочи. На борда му са били 83-ма пътници и осем членове на екипажа.

 За търсенето на самолета са привлечени всички издирвателно-спасителни служби на авиационните части на Южен военен окръг. Според източници на ТАСС на борда на самолета, който се е насочил към Латакия, са били музикантите от световноизвестния ансамбъл на руската армия „Александров". Освен тях е имало и журналисти.

Неназован източник от министерството, каза за руски информационни агенции, че не са били намерени оцелели, а друг източник заяви пред агенция Интерфакс , че самолета не е изпратил сигнал за помощ.

В телевизионен коментар президентът Владимир Путин обяви 26 декември за ден на траур в памет на загиналите.

Между 1970 г. и януари 2011 г. е имало 110 сериозни инциденти с Ту-154, сочи статистиката. От тях 80 със смъртни случаи.

Последният голям Ту - 154 катастрофира през 2010 г. близо до Смоленск с полския президент Лех Качински на борда.

Руските средства за масова информация цитират транспортния министър Денис Мантуров, който казва че  е рано да се говори за изтеглянето на този модел самолети от експлоатация.

Първи полет с Ту-154 е осъществен през 1968 г. Самолетът има значителни подобрения през 80-те и 90-те години - на крила, двигатели и авиационно оборудване.

През годините са произведени повече от 900 самолета от този модел, включително и товарни версии. Около 250 от тях още са в експлоатация.