Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков и Николай Денков
Кирил Петков и Николай Денков

"Продължаваме промяната" не са съгласни с предложението на партньорите си от ДСБ за преговори за технически кабинет с третия мандат.

В неделя от партията на Атанас Атанасов съобщиха, че ръководството на ДСБ предлага ПП-ДБ да вземе третия мандат и да предложи съставяне на "техническо" правителство с ясни задачи и срокове. В понеделник тази позиция бе подкрепена от "Да, България", ако в този парламент се намери мнозинство, което да довърши реформата в съдебната власт. Като бе уточнено, че такъв кабинет трябва да има мандат 9-12 месеца. 

Кирил Петков и Николай Денков
Кирил Петков и Николай Денков

Още в неделя Националният съвет на ПП взе решение, че в този състав на 50-ото НС няма как да се формира правителство, което да работи за българските граждани, което да гледа към Европа и да бъде антикорупционно. Днес имахме среща на депутатите от парламентарната група от ПП и те потвърдиха позицията на националния ни съвет и ясно заявиха, че няма да участват в разговори за третия мандат, заяви Кирил Петков на брифинг пред парламента преди минути. Предстои и общо заседание на депутатите от ПП-ДБ. 

Изявление на ПП

Изявление на ПП

Публикувахте от Продължаваме Промяната в Вторник, 9 юли 2024 г.