Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Семерджиев запази мълчание.
Георги Семерджиев запази мълчание.

Обещавал пари на един от тях, но било на шега, зарязал Инес от “Требич” при тях

4 служби на полицията са проверявали Георги Семерджиев на 10 юни м.г. в Студентски град, когато е спрян с джипа си. Въпреки това успява да избяга, обявен е за издирване, но не е намерен. 25 дни по-късно дрогираният бивш футболист помете със същия джип две млади жени на бул. “Черни връх” в София. В петък служители от Охранителна, Криминална, Пътна и Икономическа полиция, които са работили по проверката, дадоха показания в съда по делото срещу Георги Семерджиев за случката от 10 юни. Тогава той шофира дрогиран, с превишена скорост, със затъмнени стъкла и с фалшива книжка.

Около 9 ч същия ден Семерджиев е пред дома на 25-годишната Инес Колева в крайния софийски кв. “Требич” до “Илиянци”. Имат уговорка да излязат заедно. Младата дама също беше разпитана в съда.

“Георги ме взе от къщи и тръгнахме към Студентския град. Взехме си вейпчета за пушене от едно магазинче. Тръгна по-бързо и ни спряха за проверка. 3 часа стояхме там. Излязох от колата, за да питам какво се случва. Казаха, че ще го водят към клиниката за изследване на кръвта”, спомни си Инес пред съда. По това време Семерджиев вече е дал

положителна проба за наркотици и е трябвало да бъде задържан

Полицаите обаче не му сложили белезници, защото имал часовници и гривни и на двете ръце. Заявил, че им няма доверие и иска да ги остави в колата, която Инес трябвало да прибере.

Каза ми: “Дай ключовете”. После запали колата и потегли. Аз останах при полицаите. Те бяха в шок. Заведоха ме в районното за разпит. Вещите ми останаха в джипа. Това беше последният път, когато съм го виждала, Слава богу. Блокирах го във всички социални мрежи”, разказа Инес Колева. Така и не стана ясно дали си е взела багажа от колата на Семерджиев след бягството му.

Всъщност вечерта на 10 юни м.г. полицията провежда специализирана операция срещу престъпността. Из града се движат екипи от различни служби в районните управления. В един от тях е Георги Генов от Икономическа полиция в 7-о районно управление. На него му прави впечатление, че

джипът се движи с над 100 км/ч  и изпреварва полицейската кола отдясно

Колегата му взема радиостанцията, за да съобщи за нарушителя, но в този момент друг екип вече е свършил работата. Александър Радев от Охранителна полиция в същото районно е на терен с колегата си от криминална Веселин Семерджиев.

“Идваше от посоката на НСА. Джипът ауди издаваше силен шум, на капака си имаше светещ лед бар, каквито използват ловджиите. Спираме малко по-скъпи автомобили, които по-често се крадат. Вдигнах палката и той спря. Поисках документите на Семерджиев и на дамата до него”, разказа Александър Радев.

Вече на място е пристигнал и икономическият полицай Георги Генов, когото Семерджиев е изпреварил с бясна скорост.

“Питах Семерджиев откъде има толкова пари да кара тази кола. Заяви, че търгува с коли. Казах, че сутринта го искам в райнното да го питам може ли да си позволи такъв автомобил. Проверих багажника и не открих нищо нередно. В този момент колегите заявиха, че е с швейцарска книжка. Усъмних се, че е фалшива. В същото време от дежурната част направиха справка и казаха, че книжката му е отнета заради алкохол”, разказа Генов пред съда. Той обяснил още на Семерджиев, че е извършил документно престъпление, ако има книжка от Швейцария, защото би трябвало да декларира неверни данни там. Помолил колегите си да му направят тест за наркотици. През това време той и колегата му от криминална полиция проверили багажника и не открили нищо съмнително. Пристигат и от Пътна полиция, за да вземат проби на Семерджиев. Така става ясно, че е бил дрогиран. 

През цялото време бившият футболист се държал арогантно и надменно с

полицаите, разказаха служителите на МВР. На един дори обещал пари.

“Каза: “От вас зависи всичко - пари, каквото трябва”. Отговорих: “Все едно не съм чул”. Но то беше като на шега”, разказа Евтим Евтимов от Пътна полиция. Съдия Стефан Милев го попита за повече подробности и точна сума, която Семерджиев е предложил. Евтимов отговори, че споменал 10 хил. евро, но повтори, че не било сериозно. Другите колеги на полицая не са чули подобен разговор, а Семерджиев няма обвинение за предлагане на подкуп, уточни след заседанието прокурорът по делото.

През 3-те часа един от екипите на полицията тръгва по други сигнали - за

буйстващ травестит в една от дискотеките и за наранено от счупена чаша момиче

в заведение. Когато се връщат, Семерджиев вече е избягал. По време на проверката, докато е спрян на пътя, бившият футболист пробва да се измъкне и по друг начин. Той демонстративно говори по телефона си и дори го подавал на полицаите, като ги питал дали искат да говорят с началника си Малинов или Маринов. Те обаче категорично отказали, а пред съда заявиха, че нямат пряк ръководител с тези фамилии и ако някой ги търси, ще го направи по радиостанцията.

Докато се суетят около проверката, става ясно, че колата на Семерджиев е със затъмнени стъкла. Казали му да свали фолиото, но той не го направил. “Мога да си правя каквото си искам”, заявил наглият нарушител. От Пътна полиция отказали да спрат колата от движение, защото била регистрирана на фирма.

“Семерджиев заяви, че трябва да остави нещата си в колата. Инес Колева беше при екипа на КАТ. След това, както беше с единия крак в колата, запали джипа и потегли рязко. Загубихме го към бул. “Г. М. Димитров”. Направихме справка - не беше обявен за издирване”, разказа полицаят Тодор Диджеков за бягството на Семерджиев. Оттогава официално е обявен за издирване, но го намират чак на 6 юли, часове след като е убил младите жени в центъра на София, отново дрогиран и вече с фалшиви номера на същия джип.