Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Весо Телото демонстрира мускули и татуировки. СНИМКА: ФЕЙСБУК
Весо Телото демонстрира мускули и татуировки. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Той нашумя преди година, когато с двама приятели нападнаха младеж в магазин, но той ги подгони, подсъдим е като член на две наркобанди в последните 10 г.

МВР разследва каква е причината за масовия бой в петък след полунощ пред хотел “Рила” в центъра на София, където е едно от най-оборотните нощни заведения.

На кадри, разпространени в ютюб, потребител е качил видеоклип, на който се вижда как десетина здравеняци нападат мъж и започват да го налагат с юмруци.

Той се опитва да избяга, но е повален на земята. Любопитни посетители на заведението гледат от стълбите на метри от въргала и един от тях снима. Когато биячите се оттеглят, избухват две бомбички, а зрителите бързо влизат в дискотеката.

Сигналът в МВР е подаден 20 минути след полунощ. Жертвата е само с охлузвания от боя. Прегледан е в “Пирогов”. Столичните криминалисти работят по случая и издирват групата нападатели. Изяснява се дали инцидентът е пиянски, или става дума за конфликт заради продажба на дрога.

Според присъствали на боя в стил 90-те биячите са хора на люлинския бандит Веселин Ермалаев, известен като Весо Телото. Той е осъждан няколко пъти заради наркотици, лежал е няколко пъти в ареста и затвора. Живее в столичния кв. “Люлин”.

Точно преди 1 г. в социалните мрежи също беше разпространен видеоклип на бой с участието на Весо Телото. Тогава влиза с двама свои приятели в денонощен магазин в квартала. Между него и продавача избухва конфликт, след който Ермалаев започва да псува момчето зад щанда. Негов приятел обаче също е в магазина и дава отпор на агресивния мъж.

“Ти мене познаваш ли ме? Аз съм Весо Телото. Много добре знам за кого работите”, обявява на втория младеж здравенякът. След това започва бой, в който Ермалаев и двамата му приятели нападат момчето, а продавачът зад щанда само гледа. Въпреки че е сам, мишената успява да прогони мутрите след серия от крошета и два съборени щанда.

Криминалната кариера на Весо Телото и брат му Павел започва преди 15-ина години като членове на голяма групировка за разпространение на дрога. Тогава ги свързват с феновете от “София Запад”, но днес нямат никакви отношения, научи “24 часа”.

През 2011 г. Весо Телото и брат му бяха арестувани заради бомба пред офиса на партия “Ред, законност и справедливост” в центъра на София. По-късно обвиненията на брат му бяха свалени, а Весо Телото беше оправдан от съда. По това време обаче Телото вече беше разследван като член на Бандата с чуковете - дело, което приключи едва миналата година с присъди на първа инстанция. Много преди това Ермалаев сключи споразумение с прокуратурата за условна присъда. През 2016 г. Весо Телото беше задържан заедно с негов приятел при сделка за 3 кг марихуана. 

Същата година Весо Телото беше едно от лицата на листовките, които бяха разлепени из София с надпис “Мъжете, които тровят децата ни”.

Това беше групата на Радо Ланеца и Весо Паяка, която беше разбита чак през лятото на 2019 г. Тогава едни от задържаните, а след това и подсъдимите бяха отново Веселин Ермалаев, както и брат му Павел.