Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Атанасова Кадър: bTV
Десислава Атанасова Кадър: bTV

"Смятаме, че няма по-подготвен човек от господин Борисов за премиер. За мен е категорично ясно, че през трите управленски мандата, отговорността се е носила от ГЕРБ и лично от Борисов. Доказано е, че той може да се справя с кризи", това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ часове, след като президентът Радев връчи първия мандат на партията. 

"Другата възможност беше да заложим на човек, който е абсолютно отдалечен от политическите партии. Николай Габровски е израснал до върха на своята кариера. Той е човек, който носи огромна отговорност ежедневно за човешкия живот. Решихме да поставим държавата пред партията и да заложим на силна надпартийна кандидатура, която да обедини народните представители", така тя коментира предложението за премиер, което ГЕРБ направиха. 

Атанасова заяви, че е лош сигнал от политическата класа, ако откажат разговор с ГЕРБ и предложения от тях премиер Николай Габровски. 

"Сега е моментът за политическата отговорност. Трябва да надмогнем политическите си пристрастия и да сложим на първо място държавата. Ние го направихме въпреки, че имаме един безспорен и силен политически кандидат, какъвто е Борисов. Залагаме на човек без никакъв политически опит", каза тя пред bTV.

"Проф. Габровски ще проведе срещи с всички парламентарно представени партии. Ние ще му осигурим подкрепа. Разполагаме с управленска програма от 140 страници. Трябва да се обсъдят първо приоритети, а след това състав на кабинет и потенциални имена", заяви Десислава Атанасова.