Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Апартаментът се намира в тази сграда на бул. "Фош" 22 в Париж
Апартаментът се намира в тази сграда на бул. "Фош" 22 в Париж

Луксозен апартамент в Париж, някога собственост на покойния бивш финансист и сексуален престъпник Джефри Епстийн, е бил продаден за малко над 10 млн. евро на българския бизнесмен Георги Тучев, съобщи Блумбърг.

Тучев е собственик на фирмата „Готмар“ в Съединение, създадена през 1992 г. и е специализирана в преработването на термопластмаси. Основните направления в дейността ѝ са производство на капачки и дръжки за бутилки, на опаковки за парфюмерийната и козметичната индустрия. Той е собственик и на „Нова Трейд“ ЕООД, компанията, бутилираща изворна вода „Бачково“. Негова е и фабриката за безалкохолни напитки "Дерби".

Имотът от 685 квадратни метра включващ два апартамента, обединени и преустроени от известния дизайнер Алберто Пинто, се намира в „една от най-бляскавите сгради“ на булевард „Фош“ с гледка към Триумфалната арка от всекидневната.

Сделката между JEP, френска компания, собственост на наследството на Епстийн, и Георги Тучев е била завършена на 29 юни, сочат документи от продажбата. Proprietes Parisiennes Sotheby’s International Realty е била консултант в преговорите срещу хонорар от 420 хил. евро. Първоначално имотът бил обявен за продажба на цена от 11,9 млн. евро.

Продажбата на имота на номер 22, който също включва студио и малък апартамент на последния етаж на сградата, беше потвърдена от Даниел Уайнър, адвокат на съизпълнителите на наследството на Епстийн. Юристът допълни, че част от приходите от продажбата ще бъдат използвани за разплащане по неудовлетворени искове от жертви на Епстийн.

Апартаментът, който се намира на втория етаж, а таваните му са високи пет метра, има няколко гостни и спални, включително голяма спалня с мраморна баня, сауна и фитнес център, сочат документи и данни от обявата. Епстийн е прибавил и стая за масаж при преустройството преди две десетилетия.

Ангеция Блумбърг припомня, че 57-годишният Тучев е български бизнесмен, основал преди три десетилетия семеен бизнес, наречен "Готмар", който произвежда пластмасови опаковки за индустриите за напитки, храни и козметика. Дъщерята на Тучев казала в скорошно интервю, че групата е имала общи продажби от над 120 милиона евро през 2020 г. "Готмар", Тучев и дъщеря му не отговориха на няколко опита да се свържат с тях чрез имейли и обаждания.

Бивщият собственик Епстийн беше арестуван по обвинения в сексуален трафик през юли 2019 г. при завръщането си в САЩ от Франция. Финансистът беше намерен мъртъв в килията си в американски затвор месец по-късно, разследването за неговите действия включваше полицейско претърсване на апартамента в Париж. Уайнър каза, че имението на Епщайн е платило повече от 121 милиона долара на 136 лица, които са го обвинили в малтретиране.