Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов
Слави Трифонов

"Хора, колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи и рано или късно ще разберете смисъла на думата “смирение”", така лидерът на партията "Има такъв народ" Слави Трифонов се обърна към "хората, които живеят на територията на Република Северна Македония". 

Трифонов написа пост във Фейсбук, изразявайки възмущението си от откриването на българския културно-информационен център в Скопие. 

"Имаше толкова полиция, все едно очакваха да дойде възкръсналият Пабло Ескобар", пише той. 

"Не знам как да ви наричам. Вие сте българи, а огромната част от вас мразят България. Харесва ви да ви наричат македонци, но македонците са част от Древна Гърция и вие нямате абсолютно нищо общо с тях. В момента сте северномакедонци, но това пък ви дразни, понеже ви принудиха да се казвате така. Да не говорим, че една голяма част от вас са албанци", каза още Слави Трифонов и заяви, че е доста объркан и не знае как да се обърне към тях.

Лидерът на ИТН отвори темата и за македонския език. Той нарече езика "български, в който няма "ъ". 

"Какво ви притеснява от тия малки стаички, които носят името Борис Трети, Ванче Михайлов или Български културно-информационен център? Кое ви плаши толкова, че ги палите тия стаички, стреляте по тях и скоро очаквам да започнете да ги взривявате", пише Трифонов. 

Припомняме, че българският клуб "Цар Борис III" в Охрид стана жертва на вандалски прояви в последните дни. Първо бяха изпотрошени прозорците на сградата, а два дни след това неизвестни лица стреляха по клуба от преминаваща кола. 

"Докато не запишете българите в Конституцията си, не заслужавате никакви преговори с Европейския съюз", категоричен бе Трифонов.