Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев опроверга президента Радев, който заяви, че държавите, които са дали старо съветско оръжие на Украйна, няма да получат модерни заместители. Депутатът от "Да, България" обвини Румен Радев, че през цялото време на консултациите му с партията е правел разбор на Фейсбук статусите, публикувани от членовете на ДБ. 

Мирчев дава за пример редица европейски държави, които са дарили оръжие на Украйна и са получили ново такова в замяна. 

Гърция, която предстои да изпрати на Украйна 40 съветски БМП-1, е получила от Германия 20 бронирани машини "Мардер". Поляците даряват танкове Т-72 и получават от Англия танкове Challenger 2. Очаква се Хърватия, която предостави на Украйна оръжия за 16,5 млн. евро и 14 стари съветски хеликоптера, да получи от САЩ хеликоптери Black Hawk. 

Ивайло Мирчев заяви, че резултатът идва, когато има политическа воля и адекватна двустранна дипломация. 

Няма как партньорите ни от НАТО да ни помогнат с въоръжение, докато част от политиците в България си заравят главата в пясъка, вместо консултации правят разбор на фейсбук постове или просто се стараят армията да не замени античното съветско въоръжение с адекватно западно", пише той.

Депутатът от ДБ заяви, че партията ще продължава последователните си усилия за модернизация на армията, защото вярва, че това е пътят за по-сигурна България.