Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илин Димитров Кадър: bTV
Илин Димитров Кадър: bTV

Всъщност г-н Мъск не открива топлата вода и не е първата световна личност, която вижда колко красива е България и споделя това. Аз, като министър на туризма, бях длъжен да отиграя вдигнатата топка и да поканя Мъск у нас. И вече три дни в България се говори за туризъм, Белоградчишките скали и други позитивни конотации.

Това заяви служебният министър на туризма Илин Димитров пред bTV относно поканата към Илон Мъск да посети България.

"Ние сме изпратили официална покана от министерството и не сме поканили само него, а и създателите на играта, на която играе Илон Мъск", добави той.

Илин Димитров заяви, че българин ще се срещне с Илон Мъск и лично ще му поднесе поканата.

"Все още нямаме отговор. Когато получим, ще го разпространим,", заяви министърът. 

Той обясни, че проблемът с инфраструктурата на страната не е от вчера и подчерта липсата на достъпност до подобни забележителности в България.

"Да, ние имаме прекрасни места, но пътищата са лоши, инфраструктурата е лоша. Повечето красиви места са откъснати. Не е работа на министерството на туризма да асфалтира улици", коментира министър Димитров и добави, че България се възстановява добре, на фона на другите държави.

"Очакваме добър зимен туристически сезон. България става все по-популярна. И докато чуждите курорти вдигат ударно цените, ние успяхме да запазим едно чудесно съотношение между качество и цена на услугите ни. Зимните ни курорти се развиват много добре и аз съм щастлив", обясни още министърът.

По повод трудностите, които украинските бежанци изпитват, Илин Димитров заяви:

"Министерството на туризма отговаря единствно за администриране на тази програма. Ние сравняваме данните от 7 списъка, като само един е от хотелите и когато видим къде е настанено едно лице предвиждаме програмата за плащане."