Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Семейство Ким управлява Северна Корея от 1948 г. и както бащата на Ким - Ким Чен Ир, така и дядо му Ким Ир Сен са били диктатори на нацията. Ким Чен Ун наследи баща си през декември 2011 г., а той самият още не е посочил собствения си наследник.

Би Би Си описва

родословното

дърво на

фамилията

Ким Чен Ир е един от най-потайните лидери в света. Дисиденти и бивши помощници го описват като ирационален, жаден за власт човек, който позволява на хората си да гладуват, докато той се наслаждава на танцуващи момичета и коняк. В мемоари е пресъздаден и друг негов образ - като отдаден баща и чувствителна, харизматична личност, въпреки че дори най-близките му хора са се страхували от него. Севернокорейските медии го описват като национален герой.

Майката на днешния лидер на Пхенян Ким е Ким Йонг Сук, първа съпруга на баща му.

Ким Кюн Хи е най-малката сестра на покойния Ким Чен Ир и съпруга на човека, смятан преди за втората най-влиятелна фигура в Северна Корея - Чанг Сонг Тек. Заемала е широк кръг от важни длъжности в Работническата партия, била е и член на всемогъщия Централен комитет. Тя е и първата жена в страната, повишена в четиризвезден генерал.

Чанг Сон Тек е женен

за Ким Кюн Хи

Когато неопитният Ким Чен Ун става върховният лидер през 2011 г., се смята, че двойката са негови ментори. През декември 2013 г. могъщият чичо, който беше във висшия военен орган на страната, е заклеймен от държавната новинарска агенция за корупция и скоро след това екзекутиран. Екзекуцията на Сон Тек е най-големият трус в ръководството на Северна Корея, откакто Ким наследи баща си.

Ким Чен Нам, роден на 10 май 1971 г., е най-големият син на Ким Чен Ир, който е починал. Той е бил любимец баща си, но шансовете му за наследяване се сриват, след като през 2001 г. японски служители го залавят в опит а влезе в Япония с фалшив паспорт. Той казва, че планирал да посети Токийския Дисниленд. В интервю през 2009 г. Ким Чен Нам споделя, че "няма интерес" да наследи баща си. През февруари 2017 г. умира при мистериозни обстоятелства в Малайзия.

Ким Сул Сонг, родена през 1974 г., е дъщеря на Ким Чен Ир от първата му съпруга Ким Йонг Сук. Работила е в отдела за пропаганда на страната, отговаря за литературните въпроси.

Ким Чен Чул, роден на 25 септември 1981 г., е учил е в международно училище в Швейцария. Работил е в отдела за пропаганда. Твърди се, че майка му Ко Йонг Хуи е била любимата съпруга на севернокорейския лидер. Той води богаташки живот

Сестрата на Ким Чен Ун, Ким Йо Джонг, е

виден член на севернокорейския режим

Тя е най-малкото дете на покойния Ким Чен Ир и по-малка сестра на днешния лидер на Пхенян. Ким Йо Джонг заема редица роли в правителството на Северна Корея, в това число е единствената жена в Комисията по държавните въпроси на страната. Смята се, че е много близка с диктатора и е получила образование като него в Швейцария. 35-годишната сестра също е смятана за потенциален наследник на брат си, пише us-knews-media.

Ким Чен Ун е вторият син на Ким Чен Ир и покойната му съпруга Ким Йонг Сук. Подобно на по-големите си братя, той е получил образование в чужбина. Японски готвач на суши, който е работил за Ким Чен Ир в продължение на 13 години до 2001 г., казва, че той "прилича на баща си по всякакъв начин, включително по физическата му структура". Откакто пое властта, той ръководи изпитвания на далекобойни ядрени ракети.

Ри Сол Джу, бивша певица, е негова съпруга и майка на трите им деца.

Ким Хан Сол е роден на 16 юни 1995 г. Внукът на Ким Чен Ир и племенник на лидера Ким казва, че иска да "направи нещата по-добри" за народа на своята страна. Той говори за мечтите си за обединение на двете Кореи в тв интервю в Босна, където е учил. Ким Хан Сол споделя, че никога не е срещал дядо си или чичо си. Имал е самотно детство, прекарано предимно в Макао и Китай.