Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първородното дете е една от многото мистерии около лидера на Пхенян

Появата й на полигона, от който изстреляха междуконтинентална балистична ракета, е послание на Ким, че неговите ядрени оръжия са тук и ще останат и за следващото поколение

Cевернокорейският диктатор Ким Чен Ун се появи публично за първи път с дъщеря си на 18 ноември, което породи някои спекулации, че младото момиче може един ден да го наследи начело на държавата.

На снимки на правителствената информационна агенция дъщерята на лидера беше забелязана да се усмихва, докато той общува с военни, да се навежда, за да говори с него, когато напускат изпитателния полигон, където той я заведе заедно с майка й в един семеен ден. Снимките показват как баща и дъщеря се държат за ръце, докато разговарят, общуват с официални лица, инспектират ракети и наблюдават изстрелването от наблюдателен пункт. Момичето показва признаци, че се наслаждава на посещението си, при което според държавната медия

Ким обещава

да използва

ядрени оръжия

и "по-жестоко военно отмъщение", ако Вашингтон увеличи позициите си в региона. На друга снимка присъства и майка ? Ри Сол Джу. В семейния ден на Ким Пхенян обяви за успешен опита за изстрелването на междуконтинентална балистична ракета, като бойната глава Hwasongpho-17 е изминала над 1000 километра за 4135 секунди на височина от близо 6000 км, коментира ibtimes-sg. Ким Чен Ун тържествено заяви, че "ако враговете продължат да отправят заплахи... нашата партия и правителство ще отговорят решително на ядрени оръжия с ядрени оръжия и на тотална конфронтация с пълна конфронтация", съобщава агенцията. Ким се закани също да отговори решително и да прибегне до атомна бомба в случай на ядрено нападение срещу страната му.

Разкритието и публичното показване за първи път на дъщерята на Ким Чен Ун обаче заинтересува анализаторите много повече от новината, че Пхенян е изстрелял успешно най-мощната си междуконтинентална балистична ракета, за която се смята, че може да удари САЩ.

Диктаторът е

правил загадъчни коментари

за децата си в миналото и дълги години имаше слухове относно самоличността на най-голямата му дъщеря, която се предполага, че се казва Ким Чу Ае. Преди това дъщерята на Ким Чен Ун вероятно може да бъде видяна на видео, посветено на празненствата по случай 74-тия национален празник на страната, смята Майкъл Мадън, експерт по севернокорейския елит от "Стимсън център" във Вашингтон. През септември няколко експерти от Северна Корея съобщиха, че Чу Ае е участвала в тях, но няма потвърждение за това. Ким пази личния си живот в дълбока тайна.

"Когато той беше дете и тийнейджър, беше държан затворен и настрани от всички, освен от висшия севернокорейски елит, който имаше близки семейни или лични отношения с баща му – казва изследователят Мадън и допълва: – Представителите на севернокорейския елит не можеха да общуват с него или неговите братя и сестри без одобрението на баща му. Потенциалните противници сред елита, ако са наясно със самоличността на децата на лидера, биха могли да използват това.

Вместо да подклаждат преврат или бунт срещу политическото ръководство, децата могат да бъдат отвлечени или наранени като средство за постигане на влияние над лидера. Това се отнася за Ким Чен Ун, когато е бил дете, и той може да го прилага и за собствените си деца" – смята Мадън.

Личният живот на Ким е мистерия

Според южнокорейските медии той се е оженил за бившата певица Ри Сол Джу през 2009 г. Подробностите за Ри също са оскъдни и датата ? на раждане не е публично достъпна. Тя беше представена като съпругата на Ким Чен Ун в репортажи на държавни медии за откриването на увеселителен парк едва през юли 2012 г. След избухването на пандемията тя изчезна, вероятно заради мерки за сигурност, и се появи едва през 2021 г. Смята се, че първото семейство на Пхенян има три деца, като Ри е родила син през 2010 г. Чу Ае е родена през 2013 г., а трето дете се е родило през 2017 г. Други експерти смятат, че Чу е родена през 2012 г.

Кое дете е довел Ким на стартовата площадка, все още не е ясно. Бившата баскетболна звезда Денис Родман, който посети Пхенян през 2013 г., разкри пред в. "Гардиън", че той и Ким са прекарали "релаксиращо време край морето" със семейството на лидера и че Родман е държал бебето на Ким – Чу Ае, пише www.ibtimes.sg. Звездата казва, че Ким е "добър баща и има прекрасно семейство".

Интересът към децата на Ким са обект на силно чуждестранно любопитство, тъй като 38-годишният диктатор не е обявил публично кой ще бъде негов наследник. Когато той изчезна от полезрението за продължителен период през 2020 г. на фона на непотвърдени слухове за опасения за здравето му, се появиха

медийни спекулации

кой ще бъде

бъдещият лидер

на разполагащата с ядрено оръжие нация. Много коментатори прогнозираха по това време, че Ким Йо Чен, по-малката сестра на Ким, ще поеме лидерството на нацията в случай на недееспособност на брат си. Според експерта по Северна Корея Майкъл Мадън появата на Чу Ае на военния полигон в момента на изстрелването на

ракетата може

да е начин Ким да отправя послание,

че ръководството на държавата ще премине през неговата кръвна линия.

В свой анализ Би Би Си разглежда няколко версии за първата поява на дъщерята на Ким. Първо, означава ли това, че тя е избрана за наследник на Ким Чен Ун и един ден ще управлява Северна Корея? Напълно е възможно. Това е семейна династия, което означава, че Ким ще иска едно от децата му да поеме юздите на държавата. Второ, защо я разкриват сега? Тя е още много млада. Ако той я подготвя да поеме управлението, може ли това да означава, че 38-годишният лидер има здравословни проблеми? Здравето му е обект на много спекулации, тъй като се смята, че представлява най-големият риск за стабилността на режима. И трето, какво означава това за програмата за ядрени оръжия на Северна Корея? Разкриването й на такова значимо събитие като изстрелване на междуконтинентална ракета предполага, че един ден тя ще играе роля в разработването на оръжията на страната.

Наскоро г-н Ким обяви, че при никакви обстоятелства няма да се откаже от ядрените си оръжия. Това е начин да покаже на света, че неговите ядрени оръжия са тук, за да останат и за следващото поколение.

Северна Корея възприе

военен подход

към други нации, по-специално Южна Корея, Япония и САЩ. Пхенян предупреди за създаването на потенциално "неконтролируемо" напрежение по-рано този месец заради съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея.