Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Продължава издирването на малкия Сашко
СНИМКИ: Кристиян Иванов
Продължава издирването на малкия Сашко СНИМКИ: Кристиян Иванов

"Моята препоръка е да направят по-бърза форма за комуникация. Трябва да има единство на комуникацията. Забележете от два дни се включват врачки и баячки, които работят със степента на доверието на бащата. Гледам, че този човек има собствени увреждания. И медии, и разследващи полицаи, и прокуратура го разпитват. Ние трябва да се погрижим за този човек, трябва първо него да успокоим и той да разкаже какво се е случило", това заяви детският психолог Младен Владимиров. 

„Аутистичният спектър е много широк. Той варира от едната до другата крайност. Хубаво е да се каже колко е сложно, когато имаш дете с аутизъм, колко неща трябва да правиш, как животът ти изцяло се променя. Как ти живееш в постоянен страх и ужас. Смятам, че трябва да има по-сериозна държавна политика в тази насока – за обгрижването на тези родители и на тези деца“, обясни основател на дневен център за работа с деца с аутизъм Мина Енева пред bTV.

Според Младен Владимиров могат да бъдат полезни всички, които познават детето – неговите особености и индивидуалност.

Припомняме, че 12-годишният Сашко изчезна от град Перник на 11 ноември (петък). От тогава детето се издирва от хиляди. На терен има служители на МВР, следови кучета, служители на планинските служби, както и хиляди доброволци от различни краища на страната. В издирването се включи и хеликоптер. Използват се термокамери, дронове, както и следови кучета. 

Продължава издирването на малкия Сашко
СНИМКИ: Кристиян Иванов
Продължава издирването на малкия Сашко СНИМКИ: Кристиян Иванов