Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От понеделник времето ще е студено и мъгливо, а в четвъртък ще завали и сняг.
От понеделник времето ще е студено и мъгливо, а в четвъртък ще завали и сняг.

Времето през следващите седем дни ще е типичното за сезона студено и мъгливо, а от четвъртък ще започнат и първите снеговалежи на по-ниска надморска височина, се твърди в седмичната прогноза на „MeteoBalkans“.

Средните месечни температури в повечето райони от България ще бъдат около климатичната нормата. Времето ще се задържи хладно, като през деня ще се формира и инверсионна облачност. Мъглите или ниската облачност ще са често явление, а по високите полета и планински райони ще е по-често слънчево.
Очакваните дневните температури ще са типични за сезона и ще са между 6-12 градуса. След четвъртък обаче ще има серия от средиземноморски циклони.

Времето в понеделник

През нощта срещу понеделник над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и тихо. Сутринта на много повече места в низините и котловините ще се образуват мъгли.

Минималните температури ще останат без съществена промяна и ще са между 1-6°С. Най-ниски ще са стойностите в котловинните полета от Западна и Северозападна България – до 0°-3°С.

През първия ден от новата седмица в по-голямата част от страната денят ще започне с ниски облаци или мъгла, но около обяд те ще се разкъсат и разсеят. По-значителна облачност и дори възможни целодневни мъгли очакваме над Дунавската равина.

Очакваните максимални температури ще са типични за ноември. Максималните ще се понижат и ще бъдат между 11-16°С, малко по-ниски в Дунавската равнина – до 8-9°С. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър.

Времето в София: През нощта срещу неделя облачността ще се задържи значителна и на места е възможно превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 1-3°С.

През деня ще преобладава разкъсана облачност, която следобед ще намалее до слънчево. Максималните температури ще се понижат и ще са между 10-11 °С.

Прогноза за фини прахови частици: Очакваме завишавания на ФПЧ над Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Ямбол, В.Търново, София, Русе, Видин, Монтана и Враца. Стойностите ще са между 70-90 мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Времето по Черноморието ще е предимно облачно и мъгливо. Следобед мъглите ще се разсеят и ще бъде слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са около 14°-15°.

Времето в планините: По високите части времето ще е предимно слънчево и ще се затопля. В ниското денят ще започне с намалена видимост. Очакваните максимални температури на височина 1200-1300 метра ще бъде около 10-12°, на 2000 метра - около 6-7°.

Времето на Балканите: През следващите дни над нашия полуостров ще наблюдаваме изграждането на антициклон с център Украйна и Беларус. Времето ще се задържи хладно, като през деня очакваме да се формира и инверсионна облачност. Валежи от дъжд очакваме по Адриатическото крайбрежие.

Времето във вторник и сряда

През следващите два дни от седмицата времето над страната ще е по-често облачно или мъгливо. Повече слънчеви часове ще има над планините и планинските райони. Сутринта на места в низините и котловините видимостта ще е намалена, а през деня ще е с ниска облачност. Вятърът ще отслабне и ще е от изток.

Температурите като цяло ще са около нормата за ноември - минималните стойности ще са между 5-9 °С, а максималните – до 15-16°С.

В сряда вятърът ще се ориентира запад-югозапад и над Дунавската равнина ще се усили до умерен. Температурите слабо ще се повишат. Времето ще се задържи облачно. Привечер от запад ще превали слаб дъжд.

Времето в четвъртък

Съществено разваляне на времето очакваме от четвъртък. Тогава от северозапад на югоизток ще започнат валежи от дъжд. Процесите до края на деня ще обхванат и източните райони. По-значителни ще са явленията над Горнотракийската низина. Температурите ще се задържат почти без промяна.

Времето в петък и през уикенда

През следващите няколко дни времето над страната ще е по-често облачно и дъждовно. На много места от запад на изток ще започнат валежи от дъжд, но с временни прекъсвания.

Усложняване на синоптичната обстановка се очаква през уикенда. Причината за очакваното влошаване на времето е приближаващ средиземноморски циклон. На много места ще започнат нови валежи от дъжд, а над планинските райони и Предбалканa - и от сняг.Температурите ще се понижават и очакваните максимални ще са между 7-9°С.