Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

При първия арест Хунтата го пуска да се сбогува с майка си.
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
При първия арест Хунтата го пуска да се сбогува с майка си. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Зарязан от баща си, спи под камион. Губи съпругата си заради лекарска грешка

Когато десни и леви лидери от цял свят приветстват завръщането на президент социалист в Бразилия, отдъхвайки си с облекчение, че дробовете на планетата - горите край Амазонка, ще бъдат спасени, това е сигнал за една доста впечатляваща история. Големите плюсове на Лула са три. Първият е успешната му битка с бедността и глада. Вторият е, че ако бе той на власт, а не предшественика му Болсонаро по време на пандемията, едва ли щяха така нелепо да починат близо 700 хил. бразилци. Третият е, че Лула възкръсна като феникс след 580-те дни в затвора по фалшиви обвинения, скалъпени от конкурента му Болсонаро. Това е причината за възторга и радостните сълзи по улиците на Рио и Сао Пауло след завръщането на Луис Инасио Лула на президентския пост.

Роден е на 27 октомври 1945 г. в екстремна бедност - седмото от общо осемте деца на Дона Линду и Сеу Аристидес.

Оттогава има два рождени дни - на 6 октомври и на 27 октомври. Причината е, че чиновникът се обърква, докато регистрира многодетната фамилия. Според брата на Лула - Фрей Чико, един ден майка им отишла в Службата по вписвания, за да регистрира децата си. Чиновникът записал всички дати и имена, но жената се уплашила, когато той предложил да прекръсти дъщеря й, в страха си тя не се задълбочила в обърканите рождени дати на Лула и на брат му Фрей.

Животът му е изпълнен с перипетии.

Уникална снимка от архива на Лула - фотографът в студиото дава дрехи и обувки на него и сестра му, за да ги снима. Те нямали. 
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Уникална снимка от архива на Лула - фотографът в студиото дава дрехи и обувки на него и сестра му, за да ги снима. Те нямали. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Когато е 4-годишен, магаре го захапва

и го пуска едва когато е ударено с нож по врата.

Самият Лула се среща с баща си, когато навършва пет години. Родителят напуска семейството си, за да работи в Сао Пауло.