Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лоренцо СНИМКА: Архив
Лоренцо СНИМКА: Архив

С двама адвокати се е появил в полицията в Бургас синът на Софи Маринова - Лоренцо, когото МВР издирваше заради съмнения, че участва в канал за трафик на мигранти, съобщи за "24 часа" говорителят на ОД МВР Бургас Цветелина Рандева.

20-годишният младеж е бил разпитан като свидетел в дирекцията на полицията на ул."Хр. Ботев" в петък. Той е направил това ден, след като само пред "24 часа" близки до фамилията на Софи Маринова заявиха, че Лоренцо не се крие и е готов да говорил.

Пред разследващите младежът се представил като собственик на продуцентска къща и отрекъл да има нещо общо с трафика на мигранти.

Лоренцо бе обявен за общонационално издирване след като на 21 септември на КПП Русокастро бе задържан джип с 9 сирийци, превозвани от 24-годишния Иван С. от столицата. Каналджията разкрил пред разследващ полицай, че джипът му бил даден от Лоренцо, който му обещал и пари, след като свърши работата. По-късно обаче задържаният опитал да промени показанията си, като само потвърдил, че се познава с Лоренцо и че на 21 септември двамата са пътували заедно към Айтос, но объркали пътя и били спрени край Русокастро. Аверите пътували с два автомобила. 

Малко преди да отиде с адвокати в полицията пък, Лоренцо написа в социалните мрежи, че никой не го е издирвал и всичко това било "пълна пунта".

Все още не е ясно дали ще се стигне до повдигане на обвинение.