Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

От Лиляна Клисурова

Няма да предоставя и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата. Няма да се явя, да дойдат да ни заведат принудително на разпит, категорична бе тя

Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Това заяви лидерката Корнелия Нинова в специално изявление пред медиите. 

"Прокуратурата в България не е инструмент за правосъдие и справедливост, а е бухалка за неудобните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието", заяви Нинова. "Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева от пенсиите, свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с вътрешните проблеми на БСП", попита лидерката. И обясни, че безпрецедентно и за първи път в историята прокуратурата ще решава проблемите в БСП.

Тя разказа, че вчера е получила призовка да се яви веднага на разпит, като й е разрешено да си вземе и адвокат. Освен това да предостави на прокуратурата запис и заверени стенограма и протокол от заседание на Националния съвет на 28 август. Освен това да връчи призовки на други членове на НС - и посочи стоящите до нея оргсекретар Борислав Гуцанов и зам.-шефката на контролната комисия Гергана Алексова, за да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум.

Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Той беше изключен от партията, съдът отказа да впише това изключване, което също е безпрецедентно, защото никога съд не се е занимавал с вътрешнопартийни въпроси. А сега се жалва, че не е допуснат. Той идва на заседанието на НС, подписва се, говори 2 пъти, а сега жали, че не е допуснат, разказа Нинова. И обясни, че това е конкретният повод, за да се намеси прокуратурата в БСП. Да говориш на партийно събрание се оказа престъпление, допълни тя.

"Преписки за престъпници стоят с години на прокурорските бюра, а това е задвижено в рамките на месец. Цялата машина е включена срещу БСП. 5 години Борисов си отглеждаше вътрешна опозиция и я хранеше - с дупката във Варна, с обществени поръчки, с ВЕЦ-ове. След това служебният кабинет изпоуволни всички хора на БСП, върна модела ГЕРБ. Сега включват последното си оръжие - прокуратурата", коментира Нинова.

Няма да предоставя и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата. Да се снабдят със съдебна заповед за изземване и да дойдат да ги вземат. Няма да се явя, да дойдат да ни заведат принудително на разпит, категорична бе тя.

БСП ще сигнализира за случая всички европейски и български институции.

Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите им, в задкулисието им, отсече Нинова. Докато не реформираме издълбоко и истински съдебната система в България, няма да излезем от омагьосания кръг, в който се въртим 30 години, допълни тя.