Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Павел Пчелников СНИМКА: Туитър/ Официален профил
Павел Пчелников СНИМКА: Туитър/ Официален профил

Още един руски топ мениджър бе намерен мъртъв на балкона на жилището си в Москва. 52-годишният Павел Пчелников бе шеф на "Връзки с обществеността" на железопътната компания на Русия, която е една от най-големите в света.

Пчелников е поне 10-ият топ мениджър, който губи живота си след началото на войната в Украйна.

На 1 септември председателят на "Газпром" Равил Маданов се метна от шестия етаж на болница в Москва. Според слуховете той е бил сериозно пребит и хвърлен от прозореца точно в деня, в който Владимир Путин бе в болницата, за да отдаде почит на Михаил Горбачов.

През юли шефът на транспортна фирма, свързана с "Газпром" Юри Воронов бе открит мъртъв в басейна на вилата си.

Александър Тюляков, който отговаряше за сигурността в "Газпром" бе открит мъртъв от любовницата си само ден след нахлуването в Украйна.

Три седмици преди това шефът на транспорта на "Газпром Инвест" Леонид Шулман бе открит в банята си в Санкт Петербург в локва кръв и много прободни рани по тялото си.

Милиардерът Александър Суботин, свързан с "Лукойл", бе отровен най-вероятно с змийска отрова, след като получил съвети от шаман.

През април свързаният с "Газпромбанк" Владислав Аваев се самоуби, като преди това уби жена си Елена и 13-годишната им дъщеря.

Няколко дни след това и милиардерът Сергей Проценя се обеси във вилата си в Испания, като преди това убил съпругата си Наталия и дъщеря си Мария.

Съмнителна е и смъртта на Иван Печорин, един от ръководителите на близката до Путин "Компания за развитие на Далечния Изток и Арктика". Той падна от лодка във Владивосток по време на международна конференция.

Телекомуникациите също бяха засегнати. Роденият в Украйна милиардер Евгений Палант бе открит гол до съпругата си Олга от дъщеря им.