Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Различни закононарушения са били установени при специализирана полицейска операция в Харманли. СНИМКА: Архив
Различни закононарушения са били установени при специализирана полицейска операция в Харманли. СНИМКА: Архив

Различни закононарушения са били установени при специализирана полицейска операция на територията на Харманли. Тя е осъществена на 23 септември по линия на противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред, и превенция на пътния травматизъм, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

В хода на акцията са проверени шест заложни къщи, оръжеен магазин и магазин за пиротехнически изделия, шест хранителни магазини. В един от магазините на улица "Хаджи Димитър" са открити 620 къса цигари без бандерол, предадени от собственика им с протокол. В друг на улица "Ал. Константинов" служители на агенцията по безопасност на храните са констатирали нарушение - непоставяне цени на стоки и продажбата им без етикет на български език и съпроводителни документи.

В заложна къща е установена липса на информационно табло за лихви и такси по заем и регистър на извършените продажби. В друга са открити четири акумулаторни батерии и две регистрационни табели на автомобили с неустановен произход. В своята дейност пътните полицаи са проверили 94 автомобила и 101 лица.

Масираните акции на полицията в региона започнаха с блокада на Симеоновград от полиция и жандармерия на 15 септември, припомня БТА. Тогава в хранителен магазин бяха открити търговски количества медикаменти, внос от Турция.