Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Любенов си е направил селфи в поршето си.
Димитър Любенов си е направил селфи в поршето си.

   "Митко плачеше, каза, че е направил много тежка катастрофа, може би е убил човек и ще си понесе последствията". Това разказа пред "24 часа" съдружникът на Димитър Любенов, който вчера с "Порше Панамера" уби французина Лорен Пети, след като удари колата, в която чужденецът се возил.

Инцидентът стана на столичното околовръстно, а Любенов се обадил първо на своя бизнес партньор. Двамата са съдружници ввъв фирма за извозване на строителни материали, както и за поддръжка на септични ями. Именно партньорът бил пръв на местопроизшествието. "Не знам какво стана, ударих го отзад", плакал Любенов. И помолил съдружника си да се грижи за болната му майка и сина му. 

"Беше на работа цял ден, Митко не пие и не взема дрога. Какво ли лошо не се написа за него, само вие потърсихте и другата страна", каза съдружникът. И посочи, че ако е искал, Димитър е можел да избяга. "4 сутринта е било, нищо не му е пречело да си тръгне и да каже, че колата му е открадната", обясни мъжът. Добави, че поршето е лизингово.

Обясни още, че отишъл на място, а после видял по телевизията един от свидетелите да лъже. Мъжът твърдял, че Любенов го изпреварил. На място обаче казал, че бил в насрещното и завил, за да препречи пътя на Любенов, за да не може 39-годишният шофьор да избяга. Съдружникът призна, че Димитър повтарял "К'во ви пука за французин, вие българи ли сте", но обясни, че мъжът е бил в истеричен пристъп.

Любенов почнал бизнеса си 2005 година, каза още неговият съдружник. Ипотекирал имота си, за да имат средства. Мъжът го описа като "прекрасен човек". И добави, че не може да си обясни случилото се, можело да се дължи на умората от работата. През деня Димитър бил в офиса, посочи той.

Любенов е обвинен за катастрофата и е задържан за до 72 часа.

Димитър Любенов
Димитър Любенов