Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Танев
Иво Танев

Случка с моторист.

Движа се с 50 км./ч. по широка улица, но не е булевард! Покрай мен профучава моторист с около 80-90 км./ч. В също време в далечината пред нас, отдясно, друг автомобил внимателно се включва в нашата посока. Мотористът-стрела едвам избегна удар в автомобила! Веднага след това започна гневно да ръкомаха с неприлични жестове към водача на автомобила, упреквайки, че го е засякъл и му е отнел предимството!

А всъщност виновен за ситуацията беше самият моторист!

Ако той се движеше с максимално разрешената скорост на това място от 50км./ч/, по никакъв начин нямаше да се стигне до конфликтна точка между двамата. Преди това, аз ясно видях, че човекът в другия автомобил спря и погледна към нас. Прецени, че разстоянието до нас е достатъчно и беше абсолютно прав, защото по никакъв начин неговото включване не попречи на нас, които се движехме с разрешена скорост.

Подобни ситуации не само с мотористи се случват постоянно, защото доста хора шофирайки автомобилите си не мислят! Те знаят, че се движат по улица с предимство, но пропускат малката подробност, че като се движат с двойно по-висока скорост от разрешената, всички, които се включват в движението ще ги засичат.

Мога да кажа доста и за мотористите-слаломисти!

Всички те очакват ние да ги пазим. Но е много трудно да пазиш слаломиращ между колите моторист, особено по скоростни булеварди!

Разбира се, че не всички са такива, но смятам, че повече от половината на мотор го правят редовно и не осъзнават.

Да пази Господ.

*От фейсбук