Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Скоро ще има досъдебни производства срещу полицаи, вероятно, които са помагали на Георги Семерджиев. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Иван Демерджиев по Би Тии Ви в рубриката "Защо, г-н министър" 

Той очаквал инспекторатът на МВР да му докладва дали началниците на тези 40 полицаи, които са подпомагали Семерджиев, са били замесени.

"Първото дисцилинарно наказание е факт - уволнение на служителка. Събираме и доказателства и скоро ще има за наказателни производства. Скоро ще има не само дисциплинарни, но и наказателни производства. Очаквам да има такива", каза МВР шефът. 

По повод на ужасната катастрофа, станала призори днес,   министърът обясни, че на шофьорът Димитър Любенов, който също се оказа с много нарушения на пътя, че са били връчвани фишове. 

"Дълго време не бяха връчвани наказателните постановления, с връчването им се влиза в наказатнелната сфера", каза той.  

По думите му откакакто започна засиленият контрол на пътя, по-малко са пострадалите. 

"Справяме се добре със засиления мигрански натиск, няма аналог натискът, на който сме подложени" , каза Демерджиев по другата актуална тема. Според него той се засилва всеки ден и всяка седмица, но е по-малко отпреди 2 август. 

 Според него канали за трафик  на мигранти можело да има и без полицаи, но не и в този обем. Полицаите били на различни позиции - от директори до обикновени служители. помощта им не била директна, най-често мигрантите минавали без да бъдат спрени. Той припомни, че е сменил шефа на Гранична полиция. 

Следващата седмица ще има размествания,  работим по 4-5 случая, които ще предадем на пркуратурата, увери Демерджиев.

На въпрос кой купува гласове каза, че били различни хора, но не в такива мащаби. Това се дължало на предпретите действия. Сега нямало възражения срещу акциите, защото МВР следвало принципа на законност.  Имало невероятни оплаквания, в които нямало никаква конкретика. 

В момента нямало конкретни данни да работят руски агенти на територията на България, но много внимателно се следяла ситуацията.

Няма данни да има руски агенти в МВР, каза той и уточни, че те обикновено предаали данни за ключови обекти.