Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ген. Валери Григоров се оплака, че формацията на Стефан Янев е отказала да се коалират.
Ген. Валери Григоров се оплака, че формацията на Стефан Янев е отказала да се коалират.

В нея е бившият шеф на "Гранична полиция" Валери Григоров

Друга се обявява за връщане на доставките от Русия. Трета директно се нарича "русофили"

Сред участниците в надпреварата прави впечатление коалиция със знаковата абревиатура на КТБ – "Коалиция за теб, България".

Не е ясно има ли връзка между фалиралата банка и партийния съюз, устремил се към парламента.

Регистрирана е в панелно жилище

в жк "Свобода", до Северния парк. Представлява се от бившия активист от "България без цензура" (на Николай Бареков) Красимир Манов и бившия директор на "Гранична полиция" ген. Валери Григоров. Вторият е бил и съветник на Румен Петков, когато той беше вътрешен министър по времето на тройната коалиция.

Ако се съди по коментарите му в социалните мрежи, генералът и коалицията му са противници на доскорошните управляващи от "Промяната", както и на ГЕРБ, и са защитници на президента Румен Радев, но не и на Стефан Янев. Преговаряли са с неговите хора за общо явяване, но оттам са им заявили, че един генерал е достатъчен в листите и са отказали на Григоров.

"С разочарование споделям начина и мотивите, с които премиерът Янев ни уведоми на 12.08.2022 г. в невъзможността за партньорство, заявявайки, че следва да "Продължим по собствената си логика на политическо развитие", като ни загуби един месец в празнословие. От най-близкия кръг до г-н Янев ни беше обяснено, че в ПП "Български възход" е

достатъчно да има само един генерал

и присъствието ни ще засенчи силата, авторитета и аурата на премиера Стефан Янев”, написа Григоров.

В листите на КТБ влезе и отцепникът от ИТН и енергиен експерт Иван Хиновски. Вероятно затова програмата започва с енергийни приоритети. Интересното е, че няма никакви външнополитически насоки.

Сред коалициите има и такава, която директно се обявява за връщане на доставките на газ от Русия. Името й е "Справедлива България". В състава й е

бившият партньор

на “Промяната”

и на БСП

ПП "Политическо движение социалдемократи", което получаваше субсидия в последния парламентарен мандат. Представителите на този съюз искат да се възстанови снабдяването по действащия договор между "Булгаргаз" и "Газпром", както и да не се разполагат чужди оръжия и войски на територията на страната.

Директно в името си декларира привързаност към Москва партията на обвинения в шпионаж Николай Малинов "Русофили за възраждане на Отечеството". Формацията дори

е променила името

си, за да покаже пристрастия.

Преди беше само "Възраждане на Отечеството". Интересното е, че нейната регистрация не е в центъра на столицата, а в крайградското с. Мрамор. Защо не са предпочели удобно за симпатизантите си място, не е ясно.

Сигурно е обаче, че в парламента ще влязат много малка част от регистрираните 29 партии и коалиции. Според социолозите това ще са между 7 и 9. Останалите участват без шансове за успех.