Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никола Минчев в предаването "Лице в лице". Кадър bTV.
Никола Минчев в предаването "Лице в лице". Кадър bTV.

"Все още не сме взели окончателно решение за коалиция с ДБ. Очакваме последните резултати от дълбочинната социология, която сме поръчали ние от "Продължаваме промяната". Тя ще ни даде отговор какъв ще бъде в действителност ефектът от предизборното коалиране. Това, което всички видяхме миналата седмица, са резултатите от проучването на "Маркет линкс", които показват лек спад при евентуално общо явяване. Резултатите ги очакваме утре".

Това каза бившият председател на 47-ото Народното събрание Никола Минчев, член на ръководството на "Продължаваме промяната" в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Абсолютно възможна е евентуална коалиция и при първоначално индивидуално регистриране на ПП и ДБ. След регистрацията до сряда в 17 часа има 10-дневен срок, в който могат да се правят промени в състава на коалициите, което дава възможност в този удължен срок да бъде формализирано едно предизборно обединение, ако се стигне до такова", допълни Минчев.

"И за нас, и за ДБ най-важното е да спечелим максимален брой депутати в следващото Народно събрание като дали това ще стане със заедно явяване или в рамките на следизборна коалиция. Това е въпрос, на който ще си отговорим, когато видим резултатите от дълбочинното проучване. Това не е въпрос на вътрешно, лично усещане, а въпрос на най-добра стратегия", добави той. "Въпросът с подреждането на листите не е решен, докато няма окончателно решение ще има ли коалиране с ДБ", каза още Минчев. Той допусна, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков ще присъства в листите. И каза също, че едва ли и шестимата отцепници от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" ще бъдат в листите на "Продължаваме промяната".

"Всички парламентарно представени партии и коалиции, които имат желание за ясни реформи, без задни мисли както се оказа, че имаме такъв в коалицията си от 47-ото Народно събрание, могат да бъдат наши партньори. На тези избори искаме ясен мандат, който да действа за тези реформи. Много политически сили декларират преди това желание, но след това не го показват. В една политическа сила трябва да е ясно кой взима решения. Защото ако се вземат в задкулисието, някъде на скрито, от някой диван, това не работи и не е начинът, по който България ще продължи пътя си напред. В 47-ото Народно събрание човекът, който даваше изявления от диван, беше Слави Трифонов", смята още Минчев.