Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Асен Балтов
Проф. Асен Балтов

Твърдя, че уволнението ми беше политическо, каза по Би Ти Ви  проф. Асен Балтов. Бившият директор на "Пирогов" наскоро се завърна на работа като ортопед и травматолог в болницата, след като спечели делото за дисциплинарно уволнение на две инстанции.

Ще заведа личен иск срещу Стойчо Кацаров, защото смятам, че изпълнявайки длъжността министър, той е подпомогнал процеса на моето уволнение като лекар. С д-р Поромански трябва да си изясня в личен разговор какво се е случило, имам чувството, че е бил подложен на сериозен натиск да бъда уволнен дисциплинарно, каза проф. Балтов.

Не бих казал, че завръщането ми е политическо. Балтов добави, че със сегашния директор на болницата д-р Валентин Димитров имат комуникация отпреди да стане директор и са провели съвсем добронамерен разговор.

Не бях влизал в операционна зала, отговори проф. Балтов на въпрос дали е влизал в болницата от миналата година, когато бе отстранен, до 1 август. Това, което заварих, никак не ме зарадва. Оставихме два ремонта със средства дадени от правителството на Борисов за вътрешен ремонт на Клиниката по урология, нови операционни, нова реанимация, ново детско отделение, другото - операционния блок, за съжаление този ремонт върви много бавно. Проф. Балтов уточни, че в Клиниката по урология тепърва започва ремонта. За година и половина в "Пирогов" някои неща толкова са се забавили, че това пречи на работата на колегите, каза Балтов.

Отстраняването като лекар ми беше по-тежко, отколкото това като изпълнителен директор. За мен 4 години и половина като изпълнителен директор бе безкраен стрес, каза проф. Балтов. "Не съжалявам че влязох в политиката това бе допълнителен опит. Но за мен първичното е да бъда лекар."