Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Темида
СНИМКА: Архив
Темида СНИМКА: Архив

Успял да го отвлече за сладолед в село Плачи дол

Районна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност 40-годишен мъж за блудство с дете и лишаването му от свобода. На С.М. са повдигнати обвинения, съобщиха от държавното обвинение.

Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, за да бъде доведен в съда за определяне на мярката му за неотклонение.

Пострадалото дете беше издирвано след като бе обявено на 3 август, че е изчезнало от централната част на Добрич, където се намирало заедно със своите две сестри. Трите деца били сами, тъй като майка им, която ги отглеждала сама, работела в к.к. Албена и в този ден била на смяна.

Децата често просели. Именно така обвиняемият успял да отведе със себе си момиченцето. Той се възползвал от това, че то отишло да му иска пари. Дал му лев и го завел да му купи сладолед. Спечелил доверието му, 40-годишният мъж повел детето към село Плачи дол, където живеел и работел. Около 16:00 часа го оставил в постройката, която обитавал, и го заключил.

Мъжът се върнал няколко часа по-късно и, тъй като детето плачело и искало да си тръгва, той го завързал. Преди да заспят С.М. извършил блудствени действия спрямо малолетното момиченце.

Пострадалото дете било открито на 4 август 2022 година в централната част на Добрич, отново само. То било оставено там от обвиняемия, а самият той изчезнал.

След изясняване на фактите и обстоятелствата около изчезването на момиченцето и установяване на съпричастността на 40-годишниня С.М., той бил намерен и задържан. Повдигнати са му две обвинения. Назначена е съдебно – медицинска експертиза, разпитват се свидетели на случилото се.

Работата по доказване и документиране на деянието продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Информацията за случая бе представена от прокурор Даниел Илиев – говорител на структурата, на брифинг  днес.